detector.media
29.05.2012 19:35
Нацрада знову оголошує конкурс на місця в МХ-5
За рішенням суду попереднє оголошення цього ж конкурсу скасоване

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила повторно оголосити конкурс на вільні місця в мультиплексі МХ-5 (регіональне та місцеве мовлення). Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 29 травня. Оголошення буде опубліковано в газеті «Голос України» найближчим часом.

 

На конкурс виставлять 169 вільних місць у МХ-5 у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській і Чернігівській областях та Автономній Республіці Крим, які залишилися після проведеного в серпні 2011 року основного цифрового конкурсу.

 

Ці 169 місць у МХ-5 Нацрада вже виставляла на конкурс, який оголосила 2 лютого. Але підбити його підсумки регулятор не зміг через рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, винесеного за позовом Новгород-Сіверської регіональної державної ТРК.

 

Суд скасував рішення Нацради, якими було оголошено і затверджено конкурсні умови, а також зобов'язав регуляторний орган повторно розглянути питання щодо оголошення конкурсу, пояснив «Детектор медіа» начальник управління правового забезпечення Національної ради Олег Шосталь.

 

Постанова Окружного адміністративного суду міста Києва вступила в силу 22 травня, уточнив «Детектор медіа» голова Нацради Володимир Манжосов. Відтак, регулятор виконав її, оголосивши повторний конкурс.

 

Внески компаній, які подалися на конкурс, оголошений 2 лютого, Нацрада обіцяє врахувати в разі їх участі у повторному конкурсі.

 

Нагадаємо, підбиття підсумків повторного цифрового конкурсу спершу планувалося 24-25 квітня. Однак Нацрада тоді скасувала заплановані засідання, оскільки не змогла зібрати кворум. На засідання не з'явилися Микола Фартушний, Ірина Опілат і Євген Баранов.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY