Держкіно каже, що серіал «Біла гвардія» не порушує законодавства України

16 Травня 2012
7400
16 Травня 2012
14:05

Держкіно каже, що серіал «Біла гвардія» не порушує законодавства України

7400
Серіал отримав прокатне посвідчення з віковим обмеженням «18 років»
Держкіно каже, що серіал «Біла гвардія» не порушує законодавства України

Державне агентство України з питань кіно вважає, що показ серіалу «Біла гвардія» («Белая гвардия») не порушує вимог законодавства України, та не бачить приводів для відмови у видачі державного прокатного посвідчення. Про це йдеться на сайті Держкіно.

 

Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів переглянула серіал і прийняла рішення видати прокатне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування зі встановленням обмеження глядацької аудиторії «18». При цьому глядач має бути попереджений про це обмеження.

 

На сьогодні державне прокатне посвідчення отримано для виду прав «домашнє відео». Із 17 експертів, які переглянули телесеріал «Белая гвардия», усі дали дозвіл на видачу йому прокатного посвідчення,але щодо обмежень аудиторії були різні думки. Але голосування розподілилось таким чином:
- загальна аудиторія - 1 голос,
- «14 років» - 2 голоси,
- «16 років» - 4 голоси,
- «18 років» - 6 голосів,
- «Х 21» - 4 голоси.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», лідер партії «За Україну!» В'ячеслав Кириленко просив Міністерство культури заборонити демонстрацію в Україні російського телесеріалу «Біла гвардія». Оскільки, на його думку, стрічка «розпалює міжнаціональну ворожнечу та спотворює зміст роману Булгакова, екранізацією якого є».

 

Нагадаємо, виробництво стрічки здійснювала «Нон-стоп продакшн» Олександра Роднянського за участю компанії «Твін медіа». Продюсери фільму - Олександр Роднянський і Серій Мелькумов. Дія стрічки відбувається у 1918 році у Києві після того, як місто залишили німці, влади зрікся Павло Скоропадський та приходять війська Симона Петлюри. Головні герої - сім'я Турбіних: Олексій, Єлена та Ніколка.

 

Режисер серіалу - Сергій Снєжкін, сценаристи - Марина і Сергій Дяченки та Сергій Снєжкін. Головні ролі у фільмі зіграли Костянтин Хабенський, Сергій Гармаш, Михайло Пореченков, Федір Бондарчук, Олексій Серебряков, Сергій Маковецький та інші.

 

Раніше прес-служба телеканалу «Інтер» підтверджувала інформацію про наміри показати стрічку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7400
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
4367 дн. тому
Хохлуйство на марші.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду