ЕВU оштрафувала Вірменію за відмову від участі в «Євробаченні»

3 Травня 2012
4144
3 Травня 2012
12:01

ЕВU оштрафувала Вірменію за відмову від участі в «Євробаченні»

4144
Вірменське ТБ зобов'язане показати фінал конкурсу в прямому ефірі та без перерв
ЕВU оштрафувала Вірменію за відмову від участі в «Євробаченні»

Європейська мовна спілка (ЕВU) оштрафувала Вірменію за відмову від участі в пісенному конкурсі «Євробачення-2012», який цього року пройде в столиці Азербайджану Баку. Про це повідомив директор управління роботи зі ЗМІ ЕВU, яке базується в Женеві, Анніка Ніберг-Франкенхаузер, повідомляє ИТАР-ТАСС.

 

За її словами, таке рішення прийняв Телевізійний комітет і референтна група ЕВU. Тепер Вірменія повинна буде сплатити внесок за участь у конкурсі, а також виплатити 50% від суми внеску в якості штрафу. Розмір внеску для Вірменії пані Ніберг-Франкенхаузер повідомити не змогла.

 

Крім того громадське телебачення Вірменії зобов'язане показати фінал конкурсу «у прямому ефірі і без перерв», а в разі відмови країна «може позбутися права брати участь у конкурсі у 2013 році».

 

Анніка Ніберг-Франкенхаузер зазначила, що при винесенні вердикту не враховувалися мотиви, за якими в Єревані прийняли рішення не посилати своїх співаків до Баку.

 

«Існує регламент, і після певного терміну країна, що виявила бажання взяти участь у конкурсі, не може поміняти своє рішення», - сказала вона, пояснивши, що саме це сталося у випадку з Вірменією: про відмову було повідомлено, «коли всі терміни для цього спливли».

 

Як відомо, 24 лютого група вірменських естрадних співаків виступила із заявою про відмову брати участь у «Євробаченні». Приводом до цього стала загибель вірменського солдата, який 23 лютого був смертельно поранений пострілом азербайджанського снайпера на кордоні двох держав. Як зазначила на прес-конференції генеральний директор ЕВU Інгрід Дельтонре, такий крок Єревана «не відповідає правилам спілки».

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», «Євробачення-2012» проходитиме в Баку (Азербайджан) 22, 24 і 26 травня. Цього року в конкурсі мали намір взяти участь 43 країни. Від участі відмовилася Польща, натомість Чорногорія знову приєдналася після трирічної паузи. Україну на «Євробаченні-2012» представить Гайтана.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4144
Читайте також
22.05.2012 10:49
Борис Бахтєєв
для «Детектор медіа»
15 424
21.02.2012 19:18
Борис Бахтєєв
для «Детектор медіа»
21 164
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду