detector.media
03.05.2012 12:01
ЕВU оштрафувала Вірменію за відмову від участі в «Євробаченні»
Вірменське ТБ зобов'язане показати фінал конкурсу в прямому ефірі та без перерв

Європейська мовна спілка (ЕВU) оштрафувала Вірменію за відмову від участі в пісенному конкурсі «Євробачення-2012», який цього року пройде в столиці Азербайджану Баку. Про це повідомив директор управління роботи зі ЗМІ ЕВU, яке базується в Женеві, Анніка Ніберг-Франкенхаузер, повідомляє ИТАР-ТАСС.

 

За її словами, таке рішення прийняв Телевізійний комітет і референтна група ЕВU. Тепер Вірменія повинна буде сплатити внесок за участь у конкурсі, а також виплатити 50% від суми внеску в якості штрафу. Розмір внеску для Вірменії пані Ніберг-Франкенхаузер повідомити не змогла.

 

Крім того громадське телебачення Вірменії зобов'язане показати фінал конкурсу «у прямому ефірі і без перерв», а в разі відмови країна «може позбутися права брати участь у конкурсі у 2013 році».

 

Анніка Ніберг-Франкенхаузер зазначила, що при винесенні вердикту не враховувалися мотиви, за якими в Єревані прийняли рішення не посилати своїх співаків до Баку.

 

«Існує регламент, і після певного терміну країна, що виявила бажання взяти участь у конкурсі, не може поміняти своє рішення», - сказала вона, пояснивши, що саме це сталося у випадку з Вірменією: про відмову було повідомлено, «коли всі терміни для цього спливли».

 

Як відомо, 24 лютого група вірменських естрадних співаків виступила із заявою про відмову брати участь у «Євробаченні». Приводом до цього стала загибель вірменського солдата, який 23 лютого був смертельно поранений пострілом азербайджанського снайпера на кордоні двох держав. Як зазначила на прес-конференції генеральний директор ЕВU Інгрід Дельтонре, такий крок Єревана «не відповідає правилам спілки».

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», «Євробачення-2012» проходитиме в Баку (Азербайджан) 22, 24 і 26 травня. Цього року в конкурсі мали намір взяти участь 43 країни. Від участі відмовилася Польща, натомість Чорногорія знову приєдналася після трирічної паузи. Україну на «Євробаченні-2012» представить Гайтана.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY