Американський спортивний канал знімає власну версію «Матчу смерті»

30 Квітня 2012
8872
30 Квітня 2012
12:42

Американський спортивний канал знімає власну версію «Матчу смерті»

8872
документальну
Американський спортивний канал знімає власну версію «Матчу смерті»
Американський телеканал ESPN готує власну версію про матч «Динамо» з фашистами у серпні 1942-го. Про це повідомляє ТСН.Ua.
 
Зйомки тривали у квітні у Києві. Продюсером докуменального «Матчу смерті» виступає Денні Арруда з ESPN. За його словами, зйомкам стрічки передувала ретельна робота з документами. «Ми знаємо, що гра відбулася. І є документальні підтвердження. Але що ми також знаємо, – легенда, розказана людям, нібито футболістів розстріляли після того, як вони перемогли команду нацистів, – ми знаємо, що це неправда», - зазначив пан Арруда.
 
 
За словами продюсера, російського фільму він ще не бачив. Однак багато про нього чув: «Більшість людей, із якими я спілкувався, були роздратовані або засмучені тим фільмом. Бо ж він неправдивий». Як наголосив Денні Арруда, творча група ESPN має інший підхід до історії.
 
 
Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно 20 квітня офіційно дозволило прокат фільму «Матч» (режисер Андрій Малюков, Росія, 2012 р.). Виходу капртини у прокат передувала дискусія. На думку опонентів стрічки, більшість україномовних киян у «Матчі» постає в негативному світлі. Українська громадськість називала фільм українофобським. 
 
  
 
 
 
ESPN (Entertainment and Sports Programming Network) - американський кабельний спортивний телевізійний канал. 80% акцій налеить ABC Inc, яка, в свою чергу належить компанії The Walt Disney Company. 20% ESPN належить Hearst Corporation.
 
 
Канал мовить з 7-го вересня 1979. ESPN називає себе «Світовим лідером у спорті». Контент каналу складають трансляції ігор, орієнтовані на спорт новинні програми, спортивні ток-шоу та документальні фільми відплвідної тематики.
 
 
Штаб-квартира каналу розташовується у місті Брістоль штату Коннектикут. Президент компанії - Джордж Боденхаймер.
 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8872
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Киянин
4387 дн. тому
Якщо те, що футболістів розстріляли ПІСЛЯ матчу - неправда, то виходить, що їх розстріляли ДО матчу. Браво, американці!!
Знавець
4387 дн. тому
Американці роблять те, що мали давно вже зробити чухраїнці...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду