Продюсери «Матчу»: ультранаціоналісти розгорнули проти нас політичну кампанію

14 Квітня 2012
6460
14 Квітня 2012
12:25

Продюсери «Матчу»: ультранаціоналісти розгорнули проти нас політичну кампанію

6460
«Представники держструктур не протидіють цій політичній позиції, дотримуючись думки, що "народу України цей фільм не потрібен"»
Продюсери «Матчу»: ультранаціоналісти розгорнули проти нас політичну кампанію
Продюсери фільму «Матч» звинувачують Держкіно у затягуванні рішення щодо видачі прокатного посвідчення, а проти стрічки розгорнулася «політична кампанія». Про це йдеться у листі, який продюсери Ілля Неретін та Дмитро Куликов направили до компанії «Централ Партнершип», що відповідає за дистрибуцію фільму, пише ZN.ua
 
 
 
«Агентство у справах кінематографа України у встановлені законами України терміни (до 4 квітня включно) не прийняло жодного рішення щодо видачі (або відмови) прокатного посвідчення на фільм "Матч" режисера Андрія Малюкова, поставивши таким чином під загрозу прокат фільму на території України. Всі наші переговори з українськими телевізійними каналами і кінотеатрами заблоковані», — зазначають автори листа.
 

Як повідомляла «Детектор медіа», Держкіно кіно продовжило термін розгляду заяви на видачу прокатного посвідчення фільму «Матч» на 25 робочих днів через виникнення розбіжностей щодо визначення індексу фільму. 
 
 
Раніше компанія «Інтерфільм Інтернешнл» заявила, що Держкіно затягує видачу прокатного посвідчення, що ставить під загрозу прокат фільму в Україні. 
 

«Позиція українських чиновників доповнюється політичною кампанією проти фільму „Матч“, розгорнутою ультранаціоналістами, які ведуть справжнє цькування стосовно українських кінематографістів, які брали участь у створенні стрічки. Представники державних структур України, що відповідають за цей напрямок, не протидіють цій політичній позиції, дотримуючись думки, що "народу України цей фільм не потрібен". Паралельно окремі українські політологи почали у місцевих ЗМІ активну інформаційну кампанію з метою довести, що фільм про матч з нацистами небажаний перед Чемпіонатом Європи з футболу, бо налаштує українських вболівальників проти німецьких», — стверджують продюсери.
 

Між тим, на їхню думку, пристрасті зовсім марні, оскільки «футбол постає у фільмі могутньою цивілізаційною силою, здатною дозволити навіть ворогам зустрічатися без зброї», а «сцен насильства та інших сцен, небажаних для аудиторії 14 років і старше», у стрічці немає.
 
 
Втім, як свідчать у своїх блогах відвідувачі закритого передпрем'єрного показу «Матчу», влаштованого для Російського футбольного союзу і ветеранів футболу, є сцена з оголеною Єлизаветою Боярською, що грає дівчину головного героя.
 
 
 
 
 Сергій Берзруков у ролі воротаря клубу  «Динамо» Миколи Раневича
 
 
Нагадаємо, за синопсисом, в основі сюжету «Матчу» - особиста драма й історія кохання відомого футболіста, воротаря клубу  «Динамо» Миколи Раневича (Сергій Безруков) та Ганни Шевцової (Єлизавета Боярська). З початком війни їхнє недовге щастя руйнується за мить. Масові розстріли в Бабиному Яру, київський концтабір "Дарниця", табір смерті "Сирець", паніка і страх - все це в поєднанні з захоплюючими футбольними матчами доведеться пережити героям фільму. Саме через ці події творці картини прагнуть показати «всю глибину героїзму радянських футболістів»
 
 
Сценаристами картини виступили Тимофій Сергєйцев, Дмитро Звєрьков («Каменська», «Полювання на піранью» тощо), Ігор Сосна. Між іншим Тимофій Сергєйцев і Дмитро Куликов (продюсер) - відомі російські політтехнологи. Разом з Ігорем Шуваловим (нині - радник глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна) працювали в Україні з Віктором Пінчуком (парламентська виборча кампанія 1998 року, медіаконсалтинг телеканалу ICTV, проект «Вуличного телебачення»). Разом з Іскандером Валітовим вели президентські кампанії Леоніда Кучми (вибори 1999 року), Віктора Януковича (вибори 2004 року), Арсенія Яценюка (вибори 2010 року). 
 
 
«Детектор медіа» 
Фото Павла Довганя 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6460
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
каге
4401 дн. тому
продюсеры фильма гандоны конченые
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду