Обсяг держзамовлення на державних ТРК зріс за рахунок цифри і супутника

24 Квітня 2012
8313
24 Квітня 2012
13:55

Обсяг держзамовлення на державних ТРК зріс за рахунок цифри і супутника

8313
До держзамовлення включено паралельне цифрове й аналогове мовлення і поширення трьох супутникових каналів НТКУ
Обсяг держзамовлення на державних ТРК зріс за рахунок цифри і супутника

У 2011 році державне замовлення на виробництво і розповсюдження телепрограм складало 152 тис. 267,9 години, радіопрограм - 129 тис. 729,1 години. З них власне мовлення становило 46 тис. 843,2 години на рік, або 31% від загального обсягу телевізійного мовлення за державним замовленням, що на 6% більше, ніж у 2010 році. Про це було оголошено на засіданні колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення 24 квітня, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Особливістю 2012 року є те, що державні ТРК відповідно до отриманих у минулому році ліцензій на мовлення в цифрових мультиплексах розпочали паралельно виконувати держзамовлення як в аналоговому, так і цифровому стандартах.

 

Окрім того, до державного замовлення на трансляцію включено поширення програм НТКУ супутниковими каналами. Одним каналом доставляється телевізійний сигнал з логотипом «Перший» до наземних передавальних станцій регіонів України, другий канал поширює міжнародну версію Першого національного під логотипом «Перший Ukraine», третім каналом транслюється україномовна версія міжнародного каналу Euronews.

 

Враховуючи ці обставини, державне замовлення на виробництво і трансляцію телепрограм цього року складає 129 тис. 289 годин, або 51% від ліцензійного обсягу в аналоговому стандарті, 230 тис. 220 годин, або 87% від ліцензійного обсягу у цифровому стандарті, 35 тис. 98,1 години на супутникових каналах. Державне замовлення на радіомовлення складає 137 тис. 681 година або 65% від ліцензійного обсягу.

 

Обсяг власного телевізійного мовлення збільшено до 52 тис. 819,7 годин, що на 12% більше, ніж минулого року.

 

За даними Держкомтелерадіо, у 2011 році державне замовлення на виробництво і розповсюдження теле- та радіопрограм було виконано стовідсотково. Колегія позитивно оцінила запровадження блокової уніфікованої сітки мовлення на 24 години на державних ТРК, запровадження практики обміну інформаційними матеріалами щодо впровадження реформ у регіонах України, практики ефірного програмування циклових програм з періодичністю не рідше, ніж раз на тиждень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8313
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду