Державні ТРК захищатимуть свої тематичні плани на держзамовлення разом з пілотами програм

29 Листопада 2011
14727
29 Листопада 2011
12:58

Державні ТРК захищатимуть свої тематичні плани на держзамовлення разом з пілотами програм

14727
Колегія Держкомтелерадіо затвердила принципи формування сітки мовлення на державних ТРК
Державні ТРК захищатимуть свої тематичні плани на держзамовлення разом з пілотами програм

Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення посилила вимоги до формування державного замовлення на підвідомчих телерадіокомпаніях. Відповідне рішення колегія схвалила 29 листопада.

 

Згідно із цим рішенням, усі державні ТРК мають до кінця грудня захистити свої тематичні плани на виконання державного замовлення з виробництва і розповсюдження теле- та радіопрограм на 2012 рік. Захищати тематичні плани обов'язково повинні генеральні директори разом з представниками творчих та фінансово-економічних управлінь ТРК. Крім того, вони повинні мати при собі проморолики або пілоти програм на DVD та технологічну карту виробництва програм.

 

Колегія вирішила виключити з тематичних планів розділ «Інші програми», які подекуди займали 50% і більше всього держзамовлення. Відтепер усі програми мають бути чітко віднесені до певного жанру. Водночас неприпустимими для державного замовлення є розважальні програми.

 

Робочу групу, яка прийматиме захист тематичних планів, очолив заступник голови Держкомтелерадіо Дмитро Кравченко.

 

У зв'язку з переходом на цифрове ефірне телебачення всі обласні ТРК мають відновити цілодобове мовлення. Відтак, колегія Держкомтелерадіо погодила для них принципи формування сітки мовлення.

 

Колегія пропонує розбити сітку на чотири блоки: ранковий (з 6:00 до 10:00), денного (з 10:00 до 19:00 з новинним випуском о 16:00), вечірнього (з 19:00 до 24:00 з новинними випусками о 19:00 та 22:00, з інтерактивними програмами та основним блоком актуальних суспільно-політичних програм з 21:00 до 22:00) та нічного (з 00:00 до 6:00). У ранковому, денному та вечірньому блоках мають виходити програми за державним замовленням. У пізновечірній час (після 22:00) можуть виходити фільми або серіали, у нічному блоці - програми не за державним замовленням (наприклад, повтори програм, фільми або серіали).

 

Ці принципи формування сітки мовлення були розроблені 4 листопада на зборах керівництва ОДТРК. Втім, вони мають рекомендаційний характер, і Держкомтелерадіо не планує суворо контролювати дотримання принципів і втручатися в редакційну політику ТРК, наголосив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович.

 

За словами пана Курдіновича, потреба систематизації держзамовлення зумовлена результатами перевірок Рахункової палати і Контрольно-ревізійного управління, які пройшли цього року на всіх державних телерадіокомпаніях, а також - переходом на цифрове ефірне мовлення.

 

На думку голови Держкомтелерадіо, систематизація держзамовлення дасть змогу підвищити ефективність роботи його комітету і всіх державних ТРК. «Ми посилюємо вимоги до проектів тематичних планів, змінюємо їхню форму, щоб зробити їх максимально деталізованими з конкретним змістом. Все це для того, щоб зробити більш прозорим виробництво програм за держзамовленням на 2012 рік. Якщо тематичні плани раніше складалися з тематики програм і не завжди враховувалися при формуванні держзамовленні, то тепер ми робимо жорстку прив'язку тематичного плану до державного замовлення, особливо в частині підрахунку годин та його вартості», - сказав Олександр Курдінович у коментарі «Телекритиці».

 

Рішення про посилення вимог до формування тематичних планів підтримали всі члени колегії Держкомтелерадіо, крім Василя Юричка, який утримався.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14727
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду