Державні ТРК планують виробити у 2012 році 4,9 тис. годин дитячих програм

14 Березня 2012
4884
14 Березня 2012
14:07

Державні ТРК планують виробити у 2012 році 4,9 тис. годин дитячих програм

4884
Державні ТРК планують виробити у 2012 році 4,9 тис. годин дитячих програм

У державних телерадіокомпаніях заплановано виробити у 2012 році 137 назв дитячих телепрограм. Це майже 14,7 тис. прем'єрних показів кожного випуску загальним хронометражем виробництва близько 4,9 тис. на рік. Про це повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення.

 

Цього року, за рекомендацією Держкомтелерадіо, усі державні ТРК значно збільшать частку дитячих програм власного виробництва. Зокрема, в сітці мовлення обласних і регіональних ТРК обов'язковою стала «Вечірня казка», яка за відновленою традицією, виходить в ефірі з 20.45 до 21.00. До показу відбираються за дитячими рейтингами кращі казки, виготовлені державними телерадіокомпаніями в рамках співпраці та обміну.

 

Крім того Держкомтелерадіо запропонував державним ТРК нові принципи побудови сітки мовлення. Завдяки цьому запроваджено лінійки дитячого мовлення з 16-ї до 17-ї години щоденно.

 

Держкомтелерадіо нагадує, що державні мовники давно створюють програми для дітей.. Зокрема, вже понад 15 років дитяча студія «Разом» Полтавської ОДТРК виробляє пізнавальні програми, які неодноразово здобували перемогу на міжнародних конкурсах і фестивалях. З минулого року на Дніпропетровській ОДТРК виходить спеціалізований дитячий навчально-пізнавальний телепроект «Спецпідрозділ: Target», спрямований на вивчення англійської мови. Студія «Веселка» Луганської ОДТРК разом з радіо «Пульс» випустила перший аудіодиск для дітей з вадами зору, на якому записані літературні твори у виконанні не професійних акторів, а дітей.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4884
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду