Проекти Film.ua і Star Media отримали нагороди на Х’юстонському фестивалі

23 Квітня 2012
5309
23 Квітня 2012
16:47

Проекти Film.ua і Star Media отримали нагороди на Х’юстонському фестивалі

5309
Фестиваль роздав 675 призів
Проекти Film.ua і Star Media отримали нагороди на Х’юстонському фестивалі

22 квітня докудрама «Дивовижні світи Ціолковського» та міні-серіал «Балада про Бомбера» групи компаній Film.ua, а також фільм «Мільйонер» групи компаній Star Media отримали нагороди на 45-му Х'юстонському міжнародному фестивалі незалежного кіно (World Fest Houston). Про це повідомляють прес-служби кінокомпаній.

 

Як зазначається на сайті фестивалю, проекти Film.ua були представлені в конкурсі «Проекти для телебачення, кабельних мереж і веб-сайтів» (Television, Cable And Web-Based Productions). «Балада про Бомбера» отримала спеціальну нагороду журі (Special Jury Remi Award) у категорії «Міні-серіал», а «Дивовижні світи Ціолковського» - платинову нагороду, тобто перше місце (Platinum Remi Award) у категорії «Документальний фільм».

 

Нагадаємо, виробництво «Дивовижного світу Ціолковського» здійснював Film.ua та Signal Red, а «Балади про Бомбера» - Film.ua та «Шпиль».

 

Телефільм Star Media був представлений у конкурсі «Незалежні ігрові кінофільми та відео» (Independent Theatrical Feature Films & Videos). «Мільйонер» отримав золоту нагороду, тобто друге місце (Gold Remi Award) у категорії «Іноземний фільм».

 

Як зазначає прес-служба Star Media, Х'юстонський міжнародний фестиваль незалежного кіно входить до трійки найпрестижніших незалежних фестивалів у США. До його програми входить понад 200 категорій у 12 конкурсах для виробників кіно- і відеофільмів. Незважаючи на велику кількість заявок, нагороджується тільки п'ята частина робіт.

 

Зазначимо, що цього року журі фестивалю розподілило 675 призів. З українських компаній лауреатами стали лише Film.ua і Star Media.

 

Star Media отримує на фестивалі вже четверту нагороду (у 2008 році взяла Grand Remi Award за фільм «Позаземний», у 2009 і 2010 - Platinum Remi Award за фільми «Кілька примарних днів» і «О, щасливчик!»). З-поміж українських виробників у 2010 році лауреатом World Fest Houston стала також дитяча студія «Перший крок» з Євпаторії, що отримала Gold Remi Award за фільм «Листи до матері».

 

Нагадаємо, «Дивовижні світи Ціолковського» і «Балада про Бомбера» в цьому році також номіновано на New York Festivals International Television & Film Awards в категорії «міні-серіал». «Бомбер» також пройшов у шорт-лист 10-го щорічного нагородження VES (10th Annual VES Awards) та ввійшов до списку фіналістів Міжнародного телевізійного фестивалю Banff у категорії «міні-серіал».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5309
Читайте також
16.05.2011 14:14
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
43 138
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду