detector.media
23.04.2012 16:47
Проекти Film.ua і Star Media отримали нагороди на Х’юстонському фестивалі
Фестиваль роздав 675 призів

22 квітня докудрама «Дивовижні світи Ціолковського» та міні-серіал «Балада про Бомбера» групи компаній Film.ua, а також фільм «Мільйонер» групи компаній Star Media отримали нагороди на 45-му Х'юстонському міжнародному фестивалі незалежного кіно (World Fest Houston). Про це повідомляють прес-служби кінокомпаній.

 

Як зазначається на сайті фестивалю, проекти Film.ua були представлені в конкурсі «Проекти для телебачення, кабельних мереж і веб-сайтів» (Television, Cable And Web-Based Productions). «Балада про Бомбера» отримала спеціальну нагороду журі (Special Jury Remi Award) у категорії «Міні-серіал», а «Дивовижні світи Ціолковського» - платинову нагороду, тобто перше місце (Platinum Remi Award) у категорії «Документальний фільм».

 

Нагадаємо, виробництво «Дивовижного світу Ціолковського» здійснював Film.ua та Signal Red, а «Балади про Бомбера» - Film.ua та «Шпиль».

 

Телефільм Star Media був представлений у конкурсі «Незалежні ігрові кінофільми та відео» (Independent Theatrical Feature Films & Videos). «Мільйонер» отримав золоту нагороду, тобто друге місце (Gold Remi Award) у категорії «Іноземний фільм».

 

Як зазначає прес-служба Star Media, Х'юстонський міжнародний фестиваль незалежного кіно входить до трійки найпрестижніших незалежних фестивалів у США. До його програми входить понад 200 категорій у 12 конкурсах для виробників кіно- і відеофільмів. Незважаючи на велику кількість заявок, нагороджується тільки п'ята частина робіт.

 

Зазначимо, що цього року журі фестивалю розподілило 675 призів. З українських компаній лауреатами стали лише Film.ua і Star Media.

 

Star Media отримує на фестивалі вже четверту нагороду (у 2008 році взяла Grand Remi Award за фільм «Позаземний», у 2009 і 2010 - Platinum Remi Award за фільми «Кілька примарних днів» і «О, щасливчик!»). З-поміж українських виробників у 2010 році лауреатом World Fest Houston стала також дитяча студія «Перший крок» з Євпаторії, що отримала Gold Remi Award за фільм «Листи до матері».

 

Нагадаємо, «Дивовижні світи Ціолковського» і «Балада про Бомбера» в цьому році також номіновано на New York Festivals International Television & Film Awards в категорії «міні-серіал». «Бомбер» також пройшов у шорт-лист 10-го щорічного нагородження VES (10th Annual VES Awards) та ввійшов до списку фіналістів Міжнародного телевізійного фестивалю Banff у категорії «міні-серіал».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY