detector.media
20.04.2012 17:07
Ігор Гужва програв суд за посаду головреда «Сегодня»
Ігор Гужва програв суд за посаду головреда «Сегодня»
Гужва планує оскаржувати рішення в апеляційній інстанції

20 квітня Солом'янський районний суд відмовив у задоволенні позову екс-головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужви до видавця газети - ПрАТ «Сьогодні Мультімедіа», у якому він оскаржував своє звільнення.

 

Таке рішення сьогодні оголосила головуючий суддя Марина Лозинська. Про це «Детектор медіа» повідомили в прес-службі юридичної компанії «Право плюс», яка представляє інтереси пана Гужви.

 

Ігор Гужва планує подавати апеляційну скаргу на це рішення. «Будемо подавати апеляцію. Якщо потрібно – судитимемось і надалі. Мені поспішати нікуди» - зазначив він у коментарі «Детектор медіа».

 

На думку юристів компанії «Право Плюс», яка представляла інтереси пана Гужви в суді, відповідач не надав жодного доказу законності звільнення Ігоря Гужви. При цьому юристи переконані, що докази їхніх опонентів навпаки підтверджували незаконність звільнення головного редактора.

 

«Так, ними було надано трудовий договір з Ігорем Гужвою, за яким термін трудових відносин не встановлений, однак є вказівка ​​на те, що трудові відносини регулюються КЗпП (тобто договір був безстроковий). Водночас Гужва був звільнений за статтею "закінчення строку трудового договору". Що очевидно суперечить трудовому законодавству, оскільки ніякого строку в трудовій угоді зазначено не було», - йдеться в повідомленні юристів.

 

Нагадаємо, 17 січня наглядова рада ухвалила рішення про зняття з посади головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужви і припинення трудових відносин із ним. Пан Гужва оскаржив своє звільнення. У позові він вимагав поновити його на посаді головного редактора газети «Сегодня». Вимог щодо моральної чи матеріальної компенсації в позові не було. Позивач переконаний, що його звільнили незаконно.

 

Із 28 березня Ігор Гужва працює шеф-редактором російської газети «Московские новости».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY