Держкіно планує розвивати мережу регіональних кінотеатрів

30 Березня 2012
5068
30 Березня 2012
13:14

Держкіно планує розвивати мережу регіональних кінотеатрів

5068
Держкіно планує розвивати мережу регіональних кінотеатрів

Державне агентство з питань кіно розробляє Державну програму розвитку національної кіноіндустрії на 2012-2017 роки, особливу увагу в якій приділено розширенню кінотеатральній мережі в обласних центрах і невеликих містах. Про це повідомила Катерина Копилова, голова Держкіно на круглому столі «Кіно на цифрі. Зазирнути за горизонт», повідомляє прес-служба Держкіно.

 

«У зв'язку із цим, найближчим часом потрібно провести інспектування всіх кінозалів в регіонах і зрозуміти, на яку кількість екранів ми можемо розраховувати. Необхідно скласти типовий бюджет модернізації цих залів», - говорить пані Копилова.

 

Крім того, за її словами, необхідно розробити «механізм партнерства між державою і приватним капіталом, продумати пільги та преференції для залучення інвестицій в розвиток кінотеатральної мережі в регіонах».

 

Як зазначає Денис Ржавський, голова Української кіноасоціації, кількість кінозалів в Україні, яка існує зараз, не дозволяє окупитися жодному національному фільму: «Однією з ключових проблем окупності українського фільму є недостатній розвиток кінотеатральної мережі. Сьогодні у нас є всього 380 екранів, за таких умов жоден фільм, розрахований на український прокат, не може бути рентабельним. Тому розвиток мережі регіональних кінотеатрів - в числі основних пріоритетів».

 

На думку, пана Ржавського, потрібно опрацьовувати кілька програм розвитку кінотеатральної мережі, в залежності від місцевої специфіки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду