Ростислав Шапошніков: Нападники називали свої дії замовленням

27 Березня 2012
7739
27 Березня 2012
16:11

Ростислав Шапошніков: Нападники називали свої дії замовленням

7739
Керівник «Дорожнього контролю» розповів «Телекритиці», як його побили і що в нього забрали
Ростислав Шапошніков: Нападники називали свої дії замовленням

Керівник проекту «Дорожній контроль» Ростислав Шапошніков вважає, що його побиття пов'язане з професійною діяльністю, адже нападники мотивували свої дії тим, що відробляють замовлення. Про це він сказав «Детектор медіа».

 

За його словами, зранку 24 березня о 10-й годині, коли він вийшов з під'їду власного будинку і попрямував до авто, його покликали невідомі, які швидко затягли в джип та поїхали. Нападники забрали в нього мобільний телефон, відеокамеру, відеореєстратор і диктофон, щоб він не міг зафіксувати інцидент.

 

«Після цього почали жахливо мене бити, розбили обличчя. Я запитував: "Що я такого зробив?". Мені відповіли: "Нам нічого, ми лише виконавці". Після цього мені одягли пакет на голову і я став задихатись. Далі мене вивезли в ліс на Троєщину. Весь час один з них консультувався телефоном, що зі мною робити далі. Потім витягли з машини, поклали обличчям у багнюку і сказали, що якщо звернусь у міліцію, мене вб'ють, і додали: "Треба вчасно віддавати борги". Які борги? Після цього вони стали бити мене ногами, а далі втекли, оскільки з'явились велосипедисти, які, швидше за все, їх злякали», - розповів пан Шапошніков.

 

 


 

 

Нагадаємо, що керівник прес-служби «Дорожнього контролю» Єгор Воробйов раніше повідомляв «Детектор медіа», що нападники діяли мовчки.

 

Ростислав Шапошніков каже, що нападники не уточнювали, чиє замовлення вони виконують. Сам постраждалий, доки триває слідство, свої версії не розголошує: «Всі конфлікти у нас на сайті».

 

Наразі він перебуває в лікарні, у нього струс мозку,численні  забої тіла, гематоми на обличчі, пошкоджені око та спина.

 

Також він повідомив, що спілкується зі слідчим: «Все за процедурою». Однак він вважає, що цей випадок свідчить про безсилість міліції захистити своїх громадян: «Якщо зранку, серед білого дня, у Києві можна викрасти людину, журналіста, вивезти в ліс, а міліція нікого не може знайти, значить будь-кого можуть так викрасти і вбити, і міліція безсила».

 

Як писала «Детектор медіа», слідчим відділом Деснянського райуправління за фактом вчиненого злочину порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 186 (грабіж).

 

«Детектор медіа»

 

Фото - roadcontrol.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7739
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду