Прокурор отримав зауваження за вимогу до редактора газети «Лица» розкрити джерела

14 Березня 2012
9910
14 Березня 2012
18:32

Прокурор отримав зауваження за вимогу до редактора газети «Лица» розкрити джерела

9910
Прокурор отримав зауваження за вимогу до редактора газети «Лица» розкрити джерела

Прокурор міста Дніпропетровська В'ячеслав Биков направив лист-зауваження прокурору Кіровського району Станіславу Лисенку з приводу допущених порушень при складанні протоколу про адміністративне правопорушення стосовно Олени Гарагуц, головного редактора газети «Лица». Про це йдеться на сайті Генпрокуратури України.

 

«Матеріали про вчинення Гарагуц Оленою адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185-8 КУпАП, у зв'язку з ненаданням відповіді та документів на запит до суду прокурором району не направлено. У подальшому, 24.02.12 ці матеріали витребувані для вивчення прокуратурою міста Дніпропетровська», - йдеться у повідомленні. Протокол до суду не направлено.

 

Як зазначається, 24 лютого під час візиту президента України Віктора Януковича до Дніпропетровської області головний редактор видання «Лица» Олена Гарагуц передала прес-секретарю президента України Дарії Чепак звернення до Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів при президентові України.

 

У своєму зверненні редактор видання скаржилася на перевірку прокуратурою Кіровського району міста Дніпропетровська, яка, на її думку, могла призвести до розкриття таємниці авторства та джерел інформації журналістів, що суперечить законодавству України.

 

Як писала ТК, 22 лютого Прокуратура Кіровського району Дніпропетровська склала протокол про вчинення головним редактором газети «Лица» Оленою Гарагуц адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 185-8 «Ухилення від виконання законних вимог прокурора» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Олену Гарагуц звинувачують у ненаданні прокурору документів, зокрема, тих, які використовувалися для написання статей «"Качка" пішла на посадку» і «Рейдери. Корбан-Філатов-Брагінський-Аксельрод».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9910
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду