Філатов збільшив суму позову до газети «Лица» з 600 до 900 тис.

24 Лютого 2012
7410
24 Лютого 2012
14:04

Філатов збільшив суму позову до газети «Лица» з 600 до 900 тис.

7410
Філатов збільшив суму позову до газети «Лица» з 600 до 900 тис.

Телеведучий і бізнесмен Борис Філатов подав повторний позов до редакції газети «Лица», у якому збільшив суму моральної компенсації з 600 до 900 тис. грн. Про це він розказав у коментарі «Детектор медіа»

 

За його словами, розгляд справи розпочнеться 28 лютого.

 

Нагадаємо, у грудні 2011 року Борис Філатов подав до суду на редакцію газети «Лица». Він вимагав спростувати недостовірну, на його переконання, інформацію та сплатили йому понад півмільйона гривень морального відшкодування за низку критичних статей.

 

Згодом Борис Філатов попросив суд залишити той позов без розгляду і подав повторний позов з проханням про збільшення моральної компенсації через те, що у газеті «Лица» продовжують виходити матеріали, які, на його думку, містять недостовірну інформацію.

 

«Вона (Олена Гарагуц, головний редактор газети «Лица» - ТК) з періодичністю раз на два тижні пише про мене якусь гидоту. І після того, як вона написала п'яту чи шосту гидоту, я забрав заяву з суду, збільшив позовні вимоги і  подав позов не на 600 тисяч, а на 900 тисяч гривень. Від позову я не відмовлявся, це була просто заміна позивних вимог на більш високу суму. Чому така висока сума? Тому що це реально інформаційна травля. При цьому я знаю,  хто є замовником цієї травлі», - наголосив пан Філатов.

 

Як писала «Детектор медіа», минулого року газета «Лица» опублікувала низку критичних статей про владу, одну впливову фінансову групу й особисто про телеведучого, юриста і бізнесмена Бориса Філатова. В одній зі статей йшлося про рейдерський «бізнес», в іншій - про обстріл гелікоптера телеведучого Бориса Філатова. Головний редактор Олена Гарагуц називає цей позов, а також пов'язані з ним виклики до прокуратури наступом на свободу слова. На захист газети стала громадська організація ГРАД, у якій зазначають, що підозра в організації наступу на газету може впасти на голову облдержадміністрації Олександра Вілкула.

 

Борис Філатов стверджує, що справа не має стосунку до тиску на журналістів, а губернатор непричетний. За його словами, йде мова про особистий конфлікт між ним та людиною, яка обстріляла його гелікоптер: «Далі почалось слідство, яке довело, що зловмисник, який обстріляв мій гелікоптер з потужної пневматичної гвинтівки, у п'яному виді стріляв по сусідам, домашніх тваринах. Але в нього син працює начальником відділу обласної прокуратури, а другий син одружений з донькою кримінального авторитета Шуваєва. Тому мій візаві починає вдаватись до різних дій, щоб виправдатись. З-поміж них - кампанія щодо появи негативних матеріалів про мене у пресі».

 

Олена Гарагуц у коментарі «Детектор медіа» зауважила, що співпозивачем у справі, як і раніше, є товариство з додатковою відповідальністю «Центральний універмаг». Разом позивачі вимагають у видання 950 тисяч гривен.

 

«Просто у позові додались претензії ще по одній статті, яка вийшла після того, як Борис Альбертович подав першу позовну заяву. У цих претензіях відсутні будь-які факти. Він просто не задоволений тим, що його згадують в контексті рейдерства. Я вважаю, що подобається чи не подобається - це не та підстава, за якою можна виявляти компенсацію морального збитку», - зазначила вона.

 

Пані Гарагуц повідомила, що 28 лютого судове засідання буде перенесене, оскільки  на цей час у редакції газети «Лица» відбудеться розгляд іншого позову.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7410
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Смолянин
4450 дн. тому
{CENSORED} ты, Бориска, и {CENSORED} останешься. В Качановской колонии должен сидеть ты, и ты это прекрасно знаешь. "Бизнесмен", ёшкин кот. {CENSORED}, и все дела.
nido
4450 дн. тому
Фирташ выведет бизнес из тени http://www.youtube.com/watch?v=i4SgerNcb-s
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду