Позов проти газети «Лица» залишено без розгляду

17 Січня 2012
8233
17 Січня 2012
16:32

Позов проти газети «Лица» залишено без розгляду

8233
Позивачі поки відмовилися від позову
Позов проти газети «Лица» залишено без розгляду

Телеведучий та бізнесмен Борис Філатов і товариство з додатковою відповідальністю «Центральний універмаг» поки що відмовилися від свого позову проти газети «Лица» (ПП «Авеню»). 17 січня Амур-Нижньодніпровський районний суд Дніпропетровська задовольнив їхнє клопотання про залишення позову без розгляду. Про це йдеться на сайті газети «Лица».

 

Нагадаємо, в грудні 2011 року Борис Філатов подав до суду на редакцію газети «Лица». Він, зокрема, вимагав від редакції спростування недостовірної інформації та понад півмільйона гривень морального відшкодування за низку критичних статей.

 

Сьогодні, 17 січня, представники позивачів попросили суд залишити позов без розгляду через те, що «відповідач (газета - ТК) продовжує розповсюджувати недостовірну інформацію про позивачів (Бориса Філатова і ВАТ «Центральний універмаг» - ТК), внаслідок чого доводи, викладені в позовній заяві, мають бути змінені, доопрацьовані та доповнені».

 

Суддя Амур-Нижньодніпровського районного суду Дніпропетровська Віолетта Спаї задовольнила це клопотання, залишивши позов до редакції газети «Лица» без розгляду.

 

Представники газети «Лица» Олена Гарагуц та Ренат Мухамеджанов заявили про можливість продовжувати розгляд позову.

 

Головний редактор газети «Лица» Олена Гарагуц розповіла «Детектор медіа», що в клопотанні про відхилення розгляду справи позивачі посилаються на публікацію (про обстріл гелікоптера телеведучого Бориса Філатова), що не була предметом позову. Натомість, за словами пані Гарагуц, у позові пана Філатова йшлося лише про статтю «Рейдеры. Корбан-Филатов-Брагинский-Аксельрод».

 

Яким чином справа розгортатиметься далі - поки що не відомо. Олена Гарагуц не виключає повторну подачу позову.

 

Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8233
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду