Учасник пітчингів Держкіно просить президента підтримати дитячий кінематограф

5 Березня 2012
11013
5 Березня 2012
13:01

Учасник пітчингів Держкіно просить президента підтримати дитячий кінематограф

11013
Учасник пітчингів Держкіно просить президента підтримати дитячий кінематограф

Продюсер дитячого гумористичного кіножурналу «Вот так!» Олександр Коновалов звернувся з відкритим листом до президента України Віктора Януковича щодо проведення другого етапу другого конкурсного відбору кінопроектів для формування Програми створення та розповсюдження національних фільмів на 2012-2013 роки.

 

У ньому пан Коновалов просить президента втрутитись у ситуацію з метою припинення процедури затвердження, оприлюднити на сайті Держкіно повний перелік документів поданих на пітичинги прооектів та провести їх громадське обговорененя. Крім того автор звернення просить забезпечити проведення повторного відкритого пітчингу проектів із залученням широкого кола осіб з прямою трансляцією процесу.

 

«За ці роки Державне агентство з питань кіно перетворилось на своєрідне закрите акціонерне товариство, де впровадили систему колективної безвідповідальністі за ширмою "оцінювання проектів незалежними експертами". Треба покласти край цьому божевіллю!», - зазначає продюсер «Вот так!». Він нагадує, що «за результатами роботи Агентства зрозуміло, що суспільство не отримало жодного дитячого проекту, який би побачив простий українець». (Як повідомляла «Детектор медіа», перший конкурс пітчингів щодо держфінансування у 2011-2012 році завершився у вересні 2011 року).

 

Як зазначає пан Коновалов, необхідно «доручити правоохоронним органам провести перевірку дотримання законодавства Державним агентством з питань кіно в питаннях об`єктивності визначення переможців, цільового фінансування, наявності конфлікту інтересів у працівників Державного агентства та експертної комісії, вивчити наявність родинних зв`язків та наявність елементів впливу та контролю між ними, ознак корупційних діянь при здійсненні процедури використання бюджетних коштів». Голову Держкіно Катерину Копилову автор листа пропонує відсторонити на час перевірки від керівництва.

 

І додає: «Також цікавим для суспільства буде факт нецільового використання коштів, який обговорювався на колегії Міністерства, та вже встановлений Державною фінансовою інспекцію за поданням Служби безпеки України. Тільки вдумайтеся - 23 грудня 2010 року Державна служба кінематографії уклала договір на фінансування виробництва кіно, а 24 грудня 2010 року прийняла цей фільм та сплатила 12,4 млн.грн! За цим фактом вже порушена кримінальна справа. І зараз ці ж самі люди виступають катами дитячого кіно замість того, щоб нести відповідальність?!».

 

Як повідомив «Детектор медіа» адвокат кіножурналу «Вот так!» Олександр Золотухін, нині він готує два судові позови за підсумками пітчингів - про захист честі гідності та ділової репутації та про визнання крезультатів других конкурсів недійсними.

 

До таких дій Олександр Коновалов вдався після того, як поданий  проект кіножурналу отримав невисоку, на його думку, оцінку експертної комісії Конкурсу кінопроектів Державного агентства з питань кіно.

 

 

«Дитячі фільми»

«Трубач»

ТОВ «УкрКіно»

А.Матешко

39,7

«Йом-Кипур судний день

НСХФ ім.О.Довженка

В. Гресь

36,3

«Відлуння Оха»

НСХФ ім.О.Довженка

О.Левченко

36

«Пілот і артистка»

ТОВ «Кіностудія «Кінематографіст»

Н.Кошман

33,6

«Іван Сила»

ТОВ «ІМ»ПЦ

В. Андрієнко

31,6

«Один у полі»

ТОВ «Стожари»

О.Туранський

25,4

«Вот так!»

ТОВ «Київська кіностудія дитячих та юнацьких фільмів»

Р.Процик

22,5

 

Як акцентував продюсер, творча группа кіножурналу підготувала проект соціально значимого національного кіожурналу, який мав бути представлений не лише в кінотеатрах, а й в інтернеті та на телебаченні. Окрім презентації та відзнятих пілотів, творча группа «Вот так!» підготувала пакет сценаріїв, затверджених фокус-групами в різних регіонах України самими дітьми. Крім того, як підкреслює продюсер, з усіх проектів учасників конкурсу у категорії «Дитяче кіно», «Вот так!» є найменш затратним. «Діючу норму Закону про держзакупівлі, згідно якої основним критерієм є ціна - ніхто не відміняв», - нагадав продюсер.

 

Чому кіножурнал отримав таку оцінку експертної комісії, читайте у матеріалі «Детектор медіа» «Пітчинг-2: Ну чесне слово, як дорослі».

 

З повним текстом листа продюсера «Вот так!» можна ознайомитися тут (.pdf, 379 kb).

 

Довідка:

Олександр Коновалов - голова постійної комісії з бюджету, соцекономічного розвитку та інвестполітики й депутат Сумської облради (округ «Ямпільський район Сумської області», Партія регіонів). Він є засновником інформагентства «Влада.UA», проводить бізнес-семінари та має Почесну відзнаку губернатора Сумської області (2011), а також почесну грамоту (2010) за роботу у створенні стратегії розвитку області «Нова Сумщина-2015».

 

За освітою - магістр бізнес-адміністрування. За спеціальністю інженер-будівельник, економіст. Автор винаходів та іновацій. Працював керівником, фінансовим директором промислових підприємств та корпорацій. «Зараз хочу привнести свої знання у сферу виробництва кіно, вважаю дуже корисним для галузі саме забезпечити синергитичний ефект об`єднання зусиль та знань у різних сферах - культури та бізнесу. Культура та мистецтво в сучасних умовах не зможуть вижити без спеціальних знань у бізнесі. Тому наша команда - це і є поєднання досвіду у сфері виробництва кіно, дитячої психології та потреб та сучасних знань у бізнес-адмініструванні», - зазначає Олександр Коновалов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11013
Читайте також
06.03.2012 10:23
Олеся Анастасьева, «МедиаБизнес»
23 582
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мама
4391 дн. тому
Дійсно, Пилипе, дуже схоже на те, що Ви тільки що виповзли з конопель. Бо тільки так можна пояснити те, що Ви не бачите очевидні речі, які зараз відбуваються з нашими дітьми. Скільки суїцидальних спроб у школярів, скільки алкоголіків, наркоманів та повій родом з дитинства! І нараз з'являється людина, що говорить: "Давайте об'єднаємо дітей та батьків спільною творчістю! Давайте сприяти тому, щоб діти жили дитячими інтересами та створювали по-справжньому цікаві та повчальні фільми. А ми всіляко будемо цьому сприяти." Всі матері і бабусі вдячні панові Коновалову за таке бажання- нарешті врятувати багатьох дітей від пагубного впливу західного кіно та безцільного вбивання вільного часу. А "авторитетні та досвідчені кінематографисти" ніби й не мають власних дітей, ніби й не живуть в Україні, а сидять десь у коноплях. Якщо не зуміли зрозуміти та достойно оцінити такий актуальний та життєво необхідний проект. І саме для них питання ціни стає домінуючим! А про яку європейську систему розподілу коштів йде мова, якщо їх розподіляють такі "Пилипи з конопель"!
Kontrol
4391 дн. тому
я наблюдала за всем этим движением с самого начала введения открытой формы конкурсов - презентаций кинопроизводителей, которые претендуют на госсредсва и вопросов было масса. Я, как юрист, сразу попыталась выяснить согласно каким нормативно-правовым актам создавалась эта Экспертная комиссия, ее состав, чем они руководствуются в своей деятельности,но к сожалению кроме приказа №30 Минкультуры ничего не нашла. А это очень важная и нужная информация, как не крути, это государственные деньги и не малые, а распоряжаться ими будут люди имен которых мы даже не знаем! и только после выхода этой статьи, а точнее, на прошлой недели на сайте Госкино появилась нормативно -правовая база относительно Комиссии! видно почувствовали что жареным запахло и решили хоть как -то себя подстраховать!! так что говорить об открытости и европейском уровне очень рано! а Александру Коновалову желаю удачи в борьбе с несправедливостью и что бы он не отказался от своей идеи возрождения детского кино. P.S. Пилип з конопель,все процедуры закупки за госредства проводятся согласно ЗУ " Про здійснення державних закупівель" и давить на то что это детское кино не уместно, Закон равен для всех.
Пилип з конопель
4406 дн. тому
Був я на тому пітчингу і бачив цей самий "Вот так": вторинне видовисько, погана копія з всім відомого "Єралашу", жодних цікавих ідей у авторів - лише пиха та самовпевненість нездар. А коли їх справедливо «оцінили» авторитетні та досвідчені кінематографісти - побігли одразу жалітися Папі. Текст листа - суцільна маніпуляція і пусті звинувачення. Втім, зараз владі потрібні саме такі крутії. Так що цілком може бути, що лист цих ображених - початок кампанії тих, кому Копилова, її команда та впроваджена нею нинішня цілком європейська система розподілу коштів стала поперек горлянки. І наостанок - зверніть увагу на цей пасаж: «Діючу норму Закону про держзакупівлі, згідно якої основним критерієм є ціна - ніхто не відміняв». Тобто на повному серйозі вони вважають критерієм якості дитячого кіно... ціну! Ну, і хто вони після цього?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду