В МЗС кажуть, що максимально спростили отримання віз іноземними журналістами

29 Лютого 2012
6635
29 Лютого 2012
18:12

В МЗС кажуть, що максимально спростили отримання віз іноземними журналістами

6635
В МЗС кажуть, що максимально спростили отримання віз іноземними журналістами

З боку Міністерства закордонних справ вже зроблено все можливе, щоб отримання іноземними журналістами довгострокових віз було максимально спрощено. Про це сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, коментуючи ситуацію, що склалася навколо нових правил отримання акредитації для іноземних журналістів в Україні.

 

За його словами, незручності виникли лише в «дуже вузької (близько 15 осіб)» групи іноземних журналістів, які на постійній основі проживають у Києві. «Ті складнощі з реєстрацією при державній міграційній службі, з якими вони зараз зіткнулися, ми розраховуємо усунути під час засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів при Президентові України», - каже пан Волошин.

 

Як писала «Детектор медіа», представники іноземних ЗМІ в Україні звернулися з листом до прес-секретаря президента та керівника Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів при президентові Дарії Чепак з проханням допомогти повернути старі правила отримання акредитації та віз.

 

Нагадаємо, 9 травня 2011 року набули чинності зміни до Закону України «Про інформацію», згідно з якими представники іноземних ЗМІ не потребують акредитації прес-служби МЗС для роботи в Україні. Зміни були спрямовані на те, щоб прирівняти у правах іноземних та вітчизняних журналістів.

 

Втім, у зв'язку з нововведеннями в іноземних журналістів виникли труднощі через відсутність посвідчення, яке підтверджує їх легальне перебування в Україні, а також через значний перелік документів, необхідних для отримання посвідки на тимчасове проживання, та складність їх оформлення і подачі. Наразі подання для тимчасового проживання та погодження для отримання довгострокових віз іноземним журналістам має надавати Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

 

«Держава вживає максимальних заходів для спрощення роботи іноземних журналістів в Україні. Зокрема, ті кореспонденти іноземних засобів масової інформації, які висвітлюватимуть парламентські вибори у жовтні цього року, не потребуватимуть ніяких додаткових дозволів для здійснення своєї професійної діяльності», - стверджує Олег Волошин.

 

Як повідомили «Детектор медіа» в прес-службі Адміністрації президента, ситуацію, що склалася навколо нових правил отримання акредитації для іноземних журналістів в Україні, розглянуть на засіданні Міжвідомчої робочої групи, яке відбудеться 15 березня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6635
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду