Держкомтелерадіо ініціює затвердження стандартів цифрового радіо

28 Лютого 2012
7582
28 Лютого 2012
20:30

Держкомтелерадіо ініціює затвердження стандартів цифрового радіо

7582
Держкомтелерадіо ініціює затвердження стандартів цифрового радіо

Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення звернеться до інших державних органів з пропозицією розробити та затвердити державні стандарти цифрового радіомовлення. Відповідне рішення колегія ухвалила 28 лютого.

 

На думку колегії Держкомтелерадіо, доцільним є обирати між двома стандартами - DAB і DRM, оскільки перший впроваджують наші сусіди Польща й Угорщина, а другий - Росія. Стандарт HD-Radio розроблено в США і він є менш популярним у Європі.

 

До 20 березня Держкомтелерадіо підготує звернення до Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України з пропозицією розробити та затвердити державні стандарти цифрового радіомовлення на основі проведених ДП «Український науково-дослідний інститут радіомовлення і телебачення» науково-дослідних робіт (T-DAB - 2005 p., DRM - 2005 p., HD-Radio - 2008 p.);

 

До 31 березня Держкомтелерадіо має звернутися до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з приводу внесення до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору України змін, що стосуватимуться цифрового радіо.

 

Детальніше про це читайте на «Телекритиці» незабаром.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7582
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
fan
4443 дн. тому
А головне,зразу подумати про систему кодування
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду