detector.media
28.02.2012 20:30
Держкомтелерадіо ініціює затвердження стандартів цифрового радіо

Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення звернеться до інших державних органів з пропозицією розробити та затвердити державні стандарти цифрового радіомовлення. Відповідне рішення колегія ухвалила 28 лютого.

 

На думку колегії Держкомтелерадіо, доцільним є обирати між двома стандартами - DAB і DRM, оскільки перший впроваджують наші сусіди Польща й Угорщина, а другий - Росія. Стандарт HD-Radio розроблено в США і він є менш популярним у Європі.

 

До 20 березня Держкомтелерадіо підготує звернення до Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України з пропозицією розробити та затвердити державні стандарти цифрового радіомовлення на основі проведених ДП «Український науково-дослідний інститут радіомовлення і телебачення» науково-дослідних робіт (T-DAB - 2005 p., DRM - 2005 p., HD-Radio - 2008 p.);

 

До 31 березня Держкомтелерадіо має звернутися до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з приводу внесення до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору України змін, що стосуватимуться цифрового радіо.

 

Детальніше про це читайте на «Телекритиці» незабаром.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY