Опозиція узгодила кандидатуру на голову Комітету свободи слова

22 Лютого 2012
5605
22 Лютого 2012
14:39

Опозиція узгодила кандидатуру на голову Комітету свободи слова

5605
Пропонують Юрія Стеця
Опозиція узгодила кандидатуру на голову Комітету свободи слова

Опозиція домовилась про спільну кандидатуру - Юрія Стеця - на посаду голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

 

22 лютого у парламенті зареєстровано відповідний проект постанови - № 10099. Автори - народні депутати голова фракції НУНУ Микола Мартиненко і голова фракції «БЮТ-«Батьківщина» Андрій Кожем'якін.

 

22 лютого  регламентний комітет ВР розглянув проект постанови і схвалив його, після чого документ може бути винесений на голосування до сесійної зали. Орієнтовно, за інформацією «Детектор медіа», це може статися в четвер, 23 лютого.

 

Народний депутат, член фракції НУНС Олесь Доній відкликав свій проект постанови щодо висунення Юрія Стеця на посаду голови комітету.

 

21 лютого члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації більшістю голосів підтримали кандидатуру Юрія Стеця на посаду голови комітету. Наразі пан Стець виконує обов'язки секретаря комітету.

 

 Як писала «Детектор медіа», 13 січня Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації після того, як шестеро членів комітету (представники фракцій Партії регіонів та Компартії) висловили йому недовіру.

 

Представники провладних фракцій заявляли, що підтримають будь-яку кандидатуру від опозиції на цю посаді, окрім Андрія Шевченка. Водночас у «БЮТ-Батьківщині» говорили: «якщо ця кандидатура буде відхилена, ми знову подаватимемо Шевченка».

 

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко в інтерв'ю «Детектор медіа» сказав, що на цьому пленарному тижні (20-24 лютого) є дуже висока вірогідність того, що буде обраний голова Комітету з питань свободи слова та інформації, й існує певна вірогідність, що ним може стати Юрій Стець.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5605
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду