Дніпропетровський журналіст і бізнесмен заявляє, що за ним стежить міліція

21 Лютого 2012
5721
21 Лютого 2012
16:40

Дніпропетровський журналіст і бізнесмен заявляє, що за ним стежить міліція

5721
Дніпропетровський журналіст і бізнесмен заявляє, що за ним стежить міліція

Заступник генерального директора інформаційного агентства УНІАН Борис Філатов заявляє, що за ним стежать правоохоронці. Про це повідомляє УНІАН.

 

За словами пана Філатова, стеження за ним здійснюється як у Дніпропетровську, так і в Києві. Він пов'язує його з виконанням своїх професійних обов'язків заступника гендиректора інформаційного агентства УНІАН і журналіста.

 

Як пише УНІАН, Борис Філатов переконаний, що стеження ініційоване правоохоронцями, які помилково вважають його власником телевізійних каналів - 9-го та 34-го - та інших ЗМІ, до яких він не має відношення. «Вважаю, що за явно надуманими підставами стосовно мене порушено оперативно-розшукову справу, виключно з метою впливу на мене як журналіста, для обмеження моїх контактів із джерелами інформації, незаконного збирання особистої та професійної інформації стосовно мене», - зазначив він.

 

Нагадаємо, 9 канал - це ТОВ «Телевізійна компанія "Приват-ТБ Дніпро"», а 34 канал - ПрАТ «Телевізійна служба Дніпропетровська», що належить компанії СКМ Ріната Ахметова та Дніпропетровській міськраді. Борис Філатов він на 9-му каналі програму «Губернські хронічки», яка згодом перейшла на 51 канал (Дніпропетровську ОДТРК).

 

У коментарі «Детектор медіа» Борис Філатов уточнив, що до нього надходить інформація з джерел у МВС про те, що проти нього ведеться розшукова діяльність саме з боку міліції. «Вже дійшло до того, що коли я приїхав в одну поліклініку, зупинилась машина міліції із синіми номерами, з неї мене нахабно фотографували. Цьому є свідки, - сказав він, - Також у нетрях правоохоронних органів на різних нарадах циркулюють різні документи, де згадується моє ім'я з формулюванням "формування громадської думки в інтересах професійного злочинного групування"».

 

Пан Філатов, звернувся із запитом до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ, у яких просить з‘ясувати, чи законно здійснюється за ним стеження та збирання інформації, та повідомити, чи порушена проти нього оперативно-розшукова справа.

 

«Якщо мені скажуть, що справа не порушена, тоді ці всі дії несанкціоновані. Якщо скажуть, що така ОРС існує, тоді вони мають пояснити підстави, здійснення якихось злочинів тощо», - сказав він.

 

Заступник начальника управління зв'язків з громадськістю МВС Іван Бабаєв зазначив «Детектор медіа», що поки що цю інформацію не коментує.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5721
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду