НТКУ вимагає вибачення від «Свободи» за Гайтану

21 Лютого 2012
8012
21 Лютого 2012
15:03

НТКУ вимагає вибачення від «Свободи» за Гайтану

8012
НТКУ вимагає вибачення від «Свободи» за Гайтану

Національна телекомпанія України обурена заявами члена політради ВО «Свобода» Юрія Сиротюка щодо підсумків відбіркового конкурсу на «Євробачення-2012» і вимагає вибачення. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

 

Нагадаємо, Юрій Сиротюк виступив проти того, щоб Україну на «Євробаченні» представляла темношкіра співачка. За його словами, через Гайтану «Україну будуть асоціювати з іншим континентом, десь в Африці».

 

Таку заяву представника партії «Свобода» НТКУ називає расистською і наголошує на тому, що представник від України на «Євробачення» визначився на умовах прозорого і справедливого відбору.

 

«Національна телекомпанія України висловлює свою підтримку співачці та сподівається на реакцію українського суспільства. Ми дякуємо громадським організаціям, які вже виступили із заявами про неприпустимість расизму в Україні. Расизм є неприпустимим для європейської країни ХХІ століття, підриває авторитет нашої держави, є злочином проти людської гідності. Особливо гучно такі заяви лунають в той рік, коли Україна прийме мільйони гостей під час проведення в нашій країні Євро-2012», - йдеться у повідомленні.

 

Як зазначається, НТКУ чекає на вибачення від «Свободи» та проведення відповідних кадрових висновків всередині цієї політичної партії.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», перемогу в національному відборі конкурсу «Євробачення-2012» здобула Гайтана. Друге місце посів Макс Барських. Переможця обрали змішаним голосуванням журі й телеглядачі у відсотковому співвідношенні 50 на 50. На право представляти Україну на «Євробаченні-2012» претендували 22 вокалісти.

 

«Євробачення-2012» проходитиме в Баку (Азербайджан) 22, 24 і 26 травня. Представниця України Гайтана виступатиме в другому півфіналі 24 травня з піснею Be My Guest.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8012
Читайте також
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Іван
4449 дн. тому
Головне - висмикнути одну фразу з коментаря свободівця, знайти "прояви расизму", котрих і близько немає, і роздмухувати істерію на весь світ
Игорь
4450 дн. тому
Вот это реально повод проверить наши СМИ. Мы посмотрим, какие СМИ это передадут и увидим, кто пляшет под дудку за деньги, и скрывает общеизвестные факты. Я уверен, что тот же TBi - этого не покажет в новостях!
Кличко осудил "СВОБОДУ"
4450 дн. тому
В политической партии "УДАР", которую возглавляет Виталий Кличко, осудили ксенофобские высказывания члена политсовета партии "Свобода" Юрия Сиротюка относительно певицы Гайтаны. Она представит Украину на песенном конкурсе Евровидение. "Странно и стыдно читать подобные заявления в многонациональной Украине, тем более от коллег по оппозиции, - отметили в политсиле. - Даже не хочется верить в правдивость таких заявлений. Такие действия отдельных политиков не могут вызвать ничего, кроме осуждения. Национальная нетерпимость, ксенофобия, заявления, которые можно трактовать как откровенный расизм, не соответствуют европейским устремлениям Украины, не способствуют утверждению демократии и должны быть жестко и публично осуждены". "Нужно публично осудить любые проявления ксенофобии и нетерпимости по национальному или религиозному признаку и сделать выводы относительно принципов дальнейшего сотрудничества", - отмечается в заявлении партии.
Игорь
4450 дн. тому
Ужас! Я всегда знал, что "свободовцы" - ксенофобы и шовинисты, но я думал, что это касается только России. Я был этим безумно возмущён. Но как оказалось, они ещё и расисты!!! Позор! Такие партии за такое надо ликвидировать!!!
Mina
4450 дн. тому
А вона таки справді чорношкіра
Like
4450 дн. тому
У неї чарівний голос і багатьом подобаеться, "Свобода" не тим займається ...
фу какой пошляк
4450 дн. тому
пусть тогда свободовсик мозги скажут,до какого уровня смуглости можно допускать вокалистов на конкурсы от Украины,проверять-не было ли уних в роду мулатов,индусов,сдавать анализы крови и делать замер на тесте,который назовем пигментомер имени Сиратюка
Бред
4450 дн. тому
давайте будем брать анализ днк перед конкурсами,и если у кого то не такое колличество украинских кровей как у Сиротюка-расстрел на месте,не говоря о том,что человек сможет где то петь.
Qcumber
4450 дн. тому
Згоден на всы 100! Обурення Сиротюка, як на мене, - прояв расизму...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду