«Маленька війна з Албанією» або для чого був потрібен так званий «расистський скандал»

24 Лютого 2012
4479
24 Лютого 2012
11:29

«Маленька війна з Албанією» або для чого був потрібен так званий «расистський скандал»

4479
Пропоную думку мого побратима Андрія Мохника, щодо так званого «расистського» скандалу
«Маленька війна з Албанією» або для чого був потрібен так званий «расистський скандал»

«Маленька війна з Албанією», або для чого був потрібен так званий «расистський скандал»

 
У фільмі «Хвіст виляє собакою» (http://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=24342)


йдеться про те, як засобами піару відвертати увагу громадськості від суспільно важливих тем. Для цього герой кінокартини пропонує організувати «маленьку війну з Албанією», яка хоч і відбуватиметься віртуально, збурюватиме в усьому суспільстві реальні політичні пристрасті.


Останній тиждень в інформаційному просторі вирує так званий «расистський скандал», який немає нічого спільного з реальними висловлюваннями та позицією члена Політради ВО «Свобода» Юрія Сиротюка. Це - типова «маленька війна з Албанією», організована Банковою з метою вирішити кілька важливих для режиму Януковича завдань.


Перше, дискредитувати опозицію та розколоти Комітет опору диктатурі. Режим Януковича, який стрімко втрачає залишки підтримки, шукає будь-які способи залишитися при владі. Найбільшою загрозою для свого існування він бачить дії об'єднаної опозиції та її перемогу на парламентських виборах 2012 року. Саме тому влада застосовує найпідступніші методи інформаційної війни, спрямовані на дискредитацію та розкол об'єднаних сил опозиції, та брутально звинувачує представників опозиції в надуманих гріхах: від «перевищення службових повноважень» чи «псування іміджу України за кордоном» до «расизму». У цьому режимові Януковича активно допомагають деякі партії, які всюди заявляли про свою «опозиційність» та 22 січня 2012 року підписали Угоду об'єднаних сил опозиції про взаємонепоборення, зокрема «Удар» Віталія Кличка (http://sd.org.ua/news.php?id=20749).


Друге, дифамація провідної антирежимної політичної сили - ВО «Свобода». Як заявив на ТВі заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш, мета скандалу - «...заборонити ВО «Свобода» брати участь у парламентських виборах» (http://p-p.com.ua/articles/22014). Отже, остання провокація проти опозиційних сил відбувалась під патронатом Банкової за особистого кураторства Ганни Герман, ставлеником якої є толєрастичний невіглас з Лівану.


Третє, сховати наміри олігархічного режиму узаконити приватизацію української газотранспортної системи. За галасом борців з вигаданим «расизмом» - Герман, Арфушем, Калєснічєнком, Бандарєнка - яким заповнили інформаційний простір, «загубилась» ініціатива парламентської більшості щодо дерибану ГТС (http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/24/6959361/).


І четверте - «бонус» для учасників «бойових дій в Албанії». Скандал, як відомо, сприяє відомості та популярності, тому не дивно, що кількість переглядів пісні Гайтани на ютубі зросла в десятки разів...

 

Ігор Мірошниченко, «Блоги. Українська правда»

Фото - «Блоги. Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ігор Мірошниченко, «Блоги. Українська правда»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4479
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вик
4458 дн. тому
Тварь укрофашистская
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду