У Тунісі прес-фото оголеної моделі призвело до арештів

18 Лютого 2012
12015
18 Лютого 2012
18:55

У Тунісі прес-фото оголеної моделі призвело до арештів

12015
Газета Attounissia передрукувала знімок з обкладинки GQ
У Тунісі прес-фото оголеної моделі призвело до арештів
Публікація у туніській щоденній газеті Attounissia світлини оголеної моделі призвела до арештів, повідомляє сайт нью-йоркського Комітету захисту журналістів (CPJ). За рішенням генеральної прокуратури затримали видавця, редактора та журналіста. Тираж цього випуску видання було вилучено з продажів. 
 
 
 
За сюжетом фото, німецька модель Лена Герке (Lena Gercke) позує голою разом з бойфрендом, німецьким футболістом туніського походження Самі Хедірою (Sami Khedira).
 
За даними СPJ, редактора та журналіста Attounissia після допиту відпустили. На видавця Насреддіна Бена Сайду (Nasreddine Ben Saida) чекає судовий процес, що загрожує йому тюремним ув’язненням терміном від шести місяців до п’яти років, а також штрафом від 120 до 1200 динарів (еквівалент – від 60 до 600 євро). З 15-го лютого він перебуває під досудовою вартою.
 
Рішення туніської генпрокуратури «Репортери без кордонів» назвали «проявом лицемірства», оскільки подібні знімки часто з’являються на обкладинках закордонних часописів, які є в продажу у Тунісі. З одного з них, німецького видання журналу GQ за минулий рік, Attounissia й передрукувала світлину.
 
Як відзначає нью-йоркський Комітет захисту журналістів (CPJ), це перший в Тунісі арешт журналістів після того, як торік було скинуто диктаторський режим президента Зіна ель-Абідіна Бен Алі
 
«Детектор медіа»
Фото - http://en.rsf.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12015
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду