У Тунісі проходить Всесвітній саміт інформаційного суспільства

17 Листопада 2005
1305
17 Листопада 2005
11:10

У Тунісі проходить Всесвітній саміт інформаційного суспільства

1305
У Тунісі проходить Всесвітній саміт інформаційного суспільства
ТУНІС. Сполучені Штати Америки поки що й надалі контролюватимуть Інтернет. Такої домовленості досягли учасники Всесвітнього саміту інформаційного суспільства, який нині відбувається в Тунісі. У форумі беруть участь представники 170 країн світу. Розповідає Володимир Медяний:

Міністерство торгівлі США, як вирішили учасники форуму в Тунісі після одинадцятигодинних переговорів, й надалі контролюватиме американську приватну незалежну організацію ICANN, яка займається розподілом веб-адрес. Уповноважений з питань Інтернету посол США Девід Ґросс привітав таке рішення: „Цей документ підкреслює ту важливу роль, яку відіграє американський уряд для уніфікації та гарантування безпеки Інтернету”, - сказав Ґросс. Водночас учасники конференції домовилися заснувати своєрідний світовий дискусійний форум. На ньому йтиметься про те, як допомогти бідним країнам подолати свою відсталість у розвитку інформаційних технологій. Виступаючи в Тунісі, генеральний секретар ООН Кофі Аннан наголосив на важливості забезпечення для всіх соціальних прошарків доступу до сучасної комунікаційної техніки. Водночас він відкинув твердження, що ООН начебто прагне взяти Інтернет під свій контроль.

Deutsche Welle

Читайте також:

Фонд «Інформаційне суспільство» представить Відкритий лист до Президента України (анонс)

США против попыток Путина контролировать Интернет

Китай усиливает контроль над медиа-индустрией
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду