Від НЕК вимагають цензурувати порнографічні й аморальні твори

15 Лютого 2012
5841
15 Лютого 2012
11:21

Від НЕК вимагають цензурувати порнографічні й аморальні твори

5841
Моральна комісія каже, що ненадруковані твори і виступи не в її компетенції
Від НЕК вимагають цензурувати порнографічні й аморальні твори

Необхідно внести зміни до законодавства щодо «унеможливлення публікації порнографічних та глибоко аморальних творів». Таку думку під час прес-конференції висловив голова ради директорів Інституту політичних соціологічних та маркетингових досліджень Володимир Бондаренко, повідомляє УНІАН.

 

Бондаренко підкреслив, що його звернення до преси і народних депутатів з приводу низки творів Юрія Винничука «спробували політизувати». Він запевнив, що про жодну політику не йдеться. «Ця людина, як і видавці подібних творів Капранови, просто паплюжать сучасну українську літературу», - заявив Бондаренко. На його думку, треба обмежити доступ подібної літератури «до студентства, до шкіл, щоб душі не міліли».

 

Володимир Бондаренко гостро розкритикував братів Капранових за видання книг «Вечір іронічної поезії» та «Ніч еротичної поезії». Він звинуватив опублікованого в цих виданнях літератора Михайла Карпового в тому, що «він пише "некрофільські", глибоко аморальні вірші на зразок «Дід Мороз і зайчик» і «Бабусин песик». При цьому він висловив припущення, що літератор Михайло Карповий є літературною містифікацією і під цим псевдонімом пише хтось із братів Капранових.

 

Голова громадської організації «Народний собор» Ігор Друзь вважає творчість Юрія Винничука «небезпечною». «Це абсолютно сільський епатаж, який розхитує психіку, особливо дітей», - вважає він. За його словами, «треба ввести жорстку цензуру на всю цю бридоту».

 

ГО «Народний собор» вважає, що Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі в ситуації з Юрієм Винничуком зайняла «нездорову, занадто ліберальну позицію». «Ми чекаємо від неї цензури, потрібна цензура, котра б раз і назавжди присікала це», - додав він.

 

Учасники прес-конференції обурені відповіддю НЕК на їхнє звернення, в якій зазначається, що не в компетенції комісії давати оцінку не надрукованим текстам і виступу Винничука в рамках ярмарки «Медвін».

 

Нагадаємо, народний депутат Леонід Грач звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів реагування на творчість письменника Юрія Винничука. Нардеп звинувачував митця в порнографії.

 

Юрій Винничук у коментарі «Детектор медіа» сказав, що не вважає свої твори порнографічними. «Яка взагалі може бути порнографія у віршах? - наголосив він. - Ми вже все це проходили, коли в Олеся Ульяненка шукали порнографію чи в Марії Матіос, і з того нічого не вийшло. Є величезний масив літератури, де вживають нецензурні слова і відверті описи - у Генрі Міллера, Чарльза Буковські. Якщо мене судити, то треба половину літератури, що в Україні видається, - під суд. Тому що ненормативна лексика є і в Андруховича, і в Жадана, і в Карпи і навіть у Забужко».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5841
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду