Віденський міжнародний інститут преси засудив тиск на «Експрес»

11 Лютого 2012
8580
11 Лютого 2012
13:51

Віденський міжнародний інститут преси засудив тиск на «Експрес»

8580
Віденський міжнародний інститут преси засудив тиск на «Експрес»
Віденський Міжнародний інститут преси (IPI) засудив спроби місцевої влади «заткнути рота» незалежній львівській газеті «Експрес». Про це йдеться на сайтіорганізації.

«Твердження, що урядові чиновники в Україні маніпулювали судами, аби змусити замовкнути надзвичайно важливий орган незалежної журналістики вкрай тривожні. IPI та його дочірня філія – Медіа-організація Південної та Східної Європи (SEEMO) закликають представників судової системи України неупереджено, виконувати свої обов'язки. Ми закликаємо Президента Януковича забезпечити, щоб місцева влада таким чином не зловживала своїми повноваженнями», - заявив менеджер з питань свободи преси IPI Ентоні Міллз.

Оцінюючи стан свободи преси в Україні IPI нагадує, що після здійсненої ним торік спільно з SEEMO місії розслідування в Київ у спеціальній доповіді було констатовано його погіршення після приходу до влади Віктора Януковича. 


Нагадаємо, 26 січня газета «Експрес» вийшла з незадрукованою першою сторінкою, протестуючи проти тиску і спроби закриття через рішення суду. Як вдалося з'ясувати «Детектор медіа», мова йде про господарський конфлікт засновників видання. Один із засновників компанії, що є правонаступником колишнього видавця «Експресу», оскаржував виділення із цієї компанії окремої юридичної особи. А нинішній видавець газети «Експрес» ТОВ «Експрес медіа груп» був третьою стороною у справі.
 
Однак у міжнародних організаціях вважають, що справа є політично мотивованою. Зокрема, про свою стурбованість рішенням суду у справі газети «Експрес» заявили Всесвітня асоціація газет, новин і видавців (WAN-IFRA) та Всесвітній форум редакторів. Вони закликали президента України припинити способи втручання в діяльність «Експресу», провести розслідування стосовно посадовців, які пропонували скасувати рішення суду та наполявали на гарантіях того, що рішення суду в Україні стали повністю вільними від впливу уряду.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8580
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
туз - король
4459 дн. тому
ну да, свои защищают своих. так на чью же мельницу льют вод львовский экспресс? кто для них австрияки? кум сват брат? нет. но почему то защищают. вопрос почему? выгодно значит? почему? да потому что поливают грязью власть в принципе этим всегда и занимались львовяне - гадили и на ссср и на кучму, и на кравчука а теперь и на янека. и важно понимать, что австрияки защищают не конкретно эту газетенку, а один из винтиков механизма по дискридетации власти, винтик который обеспечивает хаос и бардак в стране.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду