«Коммерсантъ» відкидає звинувачення Єврокомісії в розповсюдженні неправдивої інформації про ЄС

8 Лютого 2012
11771
8 Лютого 2012
18:50

«Коммерсантъ» відкидає звинувачення Єврокомісії в розповсюдженні неправдивої інформації про ЄС

11771
Газета готова надати докази, якщо Єврокомісія не відкличе звинувачення
«Коммерсантъ» відкидає звинувачення Єврокомісії в розповсюдженні неправдивої інформації про ЄС

Редакція газети «Коммерсантъ. Украина» наполягає на тому, що інформація, викладена у статті Сергія Сидоренка «Украина предстала в новом свете» і яку спростовує Єврокомісія, відповідає дійсності. Про це повідомляє Kommersant.ua у відповідь на заяву офіційного представника Єврокомісії Пітера Стано.

 

У статті «Коммерсанта» з посиланням на високопосадове джерело з Єврокомісії йшлося про те, що Єврокомісія зупинила всі програми бюджетної підтримки України на суму понад 160 млн євро на рік. Одним з приводів для прийняття такого рішення стало використання 31 млн євро на будівництво ліній електропостачання до електростанцій, які контролює перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.

 

Сьогодні, 8 лютого, Пітер Стано звинуватив видання в оприлюднені неправдивої інформації щодо діяльності Єврокомісії та заявив, що представництво організації у Києві вимагатиме спростування цієї інформації.

 

Газета «Комерсант» вимагає від Єврокомісії відкликати звинувачення, які є, на думку редакції, неправдивими.

 

«У випадку, якщо Єврокомісія наполягатиме на попередній позиції, "Ъ" залишає за собою право опублікувати документальні докази і надати свідчення людей, які були присутніми при розмові Сергія Сидоренка із процитованим у статті чиновником ЄК, а також надати роздруківки процитованого в статті офіційного листування "Ъ" з європейськими чиновниками», - йдеться в повідомленні редакції.

 

«Коммерсантъ» запевняє, що надалі стежитиме за розвитком подій щодо фінансування Євросоюзом програм бюджетної підтримки України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11771
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знайка
4464 дн. тому
А где же движение "Стоп цензуре!"??? На прессу же давит Евросоюз! Где демонстрации? Где душераздирающие статьи? Опять двойные стандарты на Телекритике. Вот оно, настоящее лицо этого издания!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду