detector.media
08.02.2012 18:50
«Коммерсантъ» відкидає звинувачення Єврокомісії в розповсюдженні неправдивої інформації про ЄС
Газета готова надати докази, якщо Єврокомісія не відкличе звинувачення

Редакція газети «Коммерсантъ. Украина» наполягає на тому, що інформація, викладена у статті Сергія Сидоренка «Украина предстала в новом свете» і яку спростовує Єврокомісія, відповідає дійсності. Про це повідомляє Kommersant.ua у відповідь на заяву офіційного представника Єврокомісії Пітера Стано.

 

У статті «Коммерсанта» з посиланням на високопосадове джерело з Єврокомісії йшлося про те, що Єврокомісія зупинила всі програми бюджетної підтримки України на суму понад 160 млн євро на рік. Одним з приводів для прийняття такого рішення стало використання 31 млн євро на будівництво ліній електропостачання до електростанцій, які контролює перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.

 

Сьогодні, 8 лютого, Пітер Стано звинуватив видання в оприлюднені неправдивої інформації щодо діяльності Єврокомісії та заявив, що представництво організації у Києві вимагатиме спростування цієї інформації.

 

Газета «Комерсант» вимагає від Єврокомісії відкликати звинувачення, які є, на думку редакції, неправдивими.

 

«У випадку, якщо Єврокомісія наполягатиме на попередній позиції, "Ъ" залишає за собою право опублікувати документальні докази і надати свідчення людей, які були присутніми при розмові Сергія Сидоренка із процитованим у статті чиновником ЄК, а також надати роздруківки процитованого в статті офіційного листування "Ъ" з європейськими чиновниками», - йдеться в повідомленні редакції.

 

«Коммерсантъ» запевняє, що надалі стежитиме за розвитком подій щодо фінансування Євросоюзом програм бюджетної підтримки України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY