НТКУ візьме участь у Міжнародному конкурсі документальних фільмів ТРТ

31 Січня 2012
8394
31 Січня 2012
11:21

НТКУ візьме участь у Міжнародному конкурсі документальних фільмів ТРТ

8394
НТКУ візьме участь у Міжнародному конкурсі документальних фільмів ТРТ

Національна телекомпанія України (Перший національний) візьме участь у Міжнародному конкурсі документальних фільмів ТРТ, який відбудеться з 3 по 6 травня 2012 року в Туреччині. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

 

Творче об'єднання документальних фільмів НТКУ відправить на конкурс дві роботи: «Контингент. Острів свободи» і «Лабіринти свідомості. Фільм перший».

 

Стрічка «Контингент. Острів свободи» розповідає про особливості служби українських солдатів на Кубі під час Карибської кризи. Це час, коли світ стояв на порозі світової ядерної катастрофи. Фільм також розповідає історію появи радянських військ на Кубі. Головні герої документальної стрічки - колишні воїни-інтернаціоналісти.

 

Хронометраж проекту - 34 хвилини, режисер - Юрій Кузьменко, звукорежисер - Наталія Варнавська, оператори - Ігор Бойко і Фелікс Соболєв, автор ідеї - Сергій Братішко.

 

У створенні картини брали участь: директор ТО документальний фільмів і програм Марк Гресь та заступник директора ТО документальний фільмів і програм Тетяна Тростянська.

 

«Ми подивилися на Карибську кризу не очима Вашингтона чи Москви, а очима тих камікадзе, які там служили. У нас велика геополітична правда зустрічається з особистою правдою безпосередніх учасників тих подій. Я вважаю, що цей фільм актуальний саме сьогодні, тому що, по-перше, у стрічці фігурує Туреччина... Взагалі, цикл документальних фільмів «Контингент» розповідає про службу радянських військових за кордоном. Про феномен виконання інтернаціонального обов'язку як у дружніх СРСР країнах, так і в гарячих точках холодної війни», - сказав Сергій Братішко, старший редактор ТО документальних фільмів та програм і автор циклу« Контингент».

 

Друга стрічка, підготовлена для конкурсу, - «Лабіринти свідомості. Фільм перший». Проект розповідає про жителів села, які жили за радянських часів. «Вони звикли все робити під диктовку системи. Зараз вони кинуті напризволяще, похилого віку, втратили фізичну можливість працювати... А люди звикли працювати на державу. Вони не вміють організувати фермерське господарство. І в цьому їхня трагедія. У них втрачений сенс життя. Ідея фільму - наштовхнути людей на думку вже сьогодні піклуватися  про якість життя», - йдеться у повідомленні.

 

Хронометраж стрічки - 51 хвилина. Ідея проекту - режисер і сценарист Світлана Мироненко, автор сценарію і режисер - Сніжана Потапчук, оператори - Володимир Таргонський, Олександр Шафранський, Георгій Кривошеєнко, науковий консультант - Зоя Босик, керівник проекту - Марк Гресь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8394
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду