Білоруси зняли перший молодіжний серіал (ВІДЕО)

27 Січня 2012
11704
27 Січня 2012
13:45

Білоруси зняли перший молодіжний серіал (ВІДЕО)

11704
Білоруси зняли перший молодіжний серіал (ВІДЕО)

24 січня в Мінську завершилися зйомки першого білоруського молодіжного серіалу «Вище неба» («Вышэй за неба»). Про це повідомляє білоруське інтернет-видання Naviny.by.

 

«Вище неба»  - це восьмисерійний молодіжний серіал у жанрі драмеді, його зйомки розпочалися 10 жовтня 2011 року. В основі сюжету - історія життя й кохання мінського студента, музиканта Микити Міцкевича, який дізнається, що він - ВІЛ-позитивний.

 

Проект здійснюється Програмою розвитку ООН у Республіці Білорусь і Міністерством охорони здоров'я в межах реалізації гранту Глобального фонду з боротьби з ВІЛ, туберкульозом і малярією. Його мета - звернути увагу глядачів на актуальні проблеми сучасності, боротьбу зі СНІДом та іншими захворюваннями.

 

Креативним продюсером та автором сценарію виступив - Андрій Курейчик, режисером - Дмитро Марінін.

 

Серіал знімався російською та білоруською мовами. Актори були відібрані через національний кастинг, проведений офісом ПРООН, у якому взяли участь понад 2 тис. осіб.

 

Головну роль Микити зіграв журналіст, редактор інтернет-журналу 34mag.net Леонід Пашковський. Також у ролях - Олеся Грибок, Оксана Чивелєва, Олексій Яровенко. В епізодах знімалися відомі білоруські спортсмени, музиканти, ведучі.

 

Планується, що прем'єра серіалу відбудеться в лютому. На якому каналі - поки не повідомляється.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11704
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду