detector.media
27.01.2012 13:45
Білоруси зняли перший молодіжний серіал (ВІДЕО)

24 січня в Мінську завершилися зйомки першого білоруського молодіжного серіалу «Вище неба» («Вышэй за неба»). Про це повідомляє білоруське інтернет-видання Naviny.by.

 

«Вище неба»  - це восьмисерійний молодіжний серіал у жанрі драмеді, його зйомки розпочалися 10 жовтня 2011 року. В основі сюжету - історія життя й кохання мінського студента, музиканта Микити Міцкевича, який дізнається, що він - ВІЛ-позитивний.

 

Проект здійснюється Програмою розвитку ООН у Республіці Білорусь і Міністерством охорони здоров'я в межах реалізації гранту Глобального фонду з боротьби з ВІЛ, туберкульозом і малярією. Його мета - звернути увагу глядачів на актуальні проблеми сучасності, боротьбу зі СНІДом та іншими захворюваннями.

 

Креативним продюсером та автором сценарію виступив - Андрій Курейчик, режисером - Дмитро Марінін.

 

Серіал знімався російською та білоруською мовами. Актори були відібрані через національний кастинг, проведений офісом ПРООН, у якому взяли участь понад 2 тис. осіб.

 

Головну роль Микити зіграв журналіст, редактор інтернет-журналу 34mag.net Леонід Пашковський. Також у ролях - Олеся Грибок, Оксана Чивелєва, Олексій Яровенко. В епізодах знімалися відомі білоруські спортсмени, музиканти, ведучі.

 

Планується, що прем'єра серіалу відбудеться в лютому. На якому каналі - поки не повідомляється.

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY