Перший запустив до Євро-2012 цикл спортивних програм «Наше Євро»

24 Січня 2012
10679
24 Січня 2012
17:42

Перший запустив до Євро-2012 цикл спортивних програм «Наше Євро»

10679
Прем’єра мала невисокі показники
Перший запустив до Євро-2012 цикл спортивних програм «Наше Євро»

Перший національний запустив до Євро-2012 цикл спортивних програм «Наше Євро». Перший випуск вийшов 23 січня о 21:50.

 

Як розповів інформаційному центру «Україна-2012» заступник гендиректора Національної телекомпанії України Михайло Метревелі, надалі проект виходитиме в ефір щопонеділка тривалістю від 40 хвилин до однієї години.

 

«Програмою "Наше Євро" ми відкриваємо цикл програм, присвячених Євро-2012. Перший випуск присвятили найактуальнішим питанням підготовки до турніру. А також ми підготували ексклюзивне інтерв'ю з Андрієм Шевченком, Віктором Понєдєльніком та ще багато цікавого», - сказав пан Метревелі.

 

Заступник гендиректора НТКУ наголосив, що підготовка ефіру до чемпіонату триває, і наступний присвячений Євро-2012 проект планується запропонувати глядачам вже в березні.

 

Прем'єра програми «Наше Євро» взяла рейтинг 0,54% частку 1,37% за вибіркою «Вся Україна» та рейтинг 0,45%, частку 1,09% за «50 тис.+», аудиторія 18+ (тут і далі наведено попередні дані overnight компанії GfK Ukraine). Ці показники нижчі за середні каналу минулого тижня, адже в період з 16 по 22 січня Перший національний мав частку 3,09% за «Всією Україною» та 2,65% за «50 тис.+».

 

Нагадаємо, Перший національний, який володіє ліцензією на трансляцію матчів чемпіонату Європи, вже визначився з одним із коментаторів, які працюватимуть за кадром влітку. Ним став спортивний оглядач каналу Андрій Столярчук.

 

Нагадаємо, НТКУ ще у вересні 2009 році підписала з УЄФА ексклюзивну угоду про надання прав на трансляцію Євро-2012 в Україні. Восени 2011 року ТОВ «Медіа Група Україна» за 82 млн грн придбала у Національної телекомпанії субліцензію на показ Євро-2012 для телеканалів «Україна» та «Футбол».

 

Таким чином в Україні матчі Євро-2012 транслюватимуть Перший національний, «Україна» та «Футбол».

 

Перший і «Україна» розподілили матчі за лінійками та покажуть ексклюзивно по 15 поєдинків: о 19:00 у прямому ефірі їх транслюватиме Перший, а о 21:45 - «Україна». Відповідно, відкриття та перший матч чемпіонату вийде на Першому національному. А от матчі збірної України у відбірковій групі транслюватимуться на «Україні».

 

Якщо збірна України вийде у чвертьфінал, цей матч покаже Перший національний, а якщо дійде до півфіналу - «Україна».

 

Телеканал «Футбол» покаже всі матчі Євро-2012 у пакетах платного телебачення (кабель і супутник).

 

Фінальний матч Євро-2012 покажуть всі три телеканали одночасно.

 

Розрахунок показників здійснений для населення віком 18+, вибірки «Вся Україна», «50 тис.+». Дані надані компанією Gfk Ukraine та ІТК. Детальніше про використані змінні дивіться в глосарії Gfk.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10679
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду