Субліцензію на трансляцію Євро-2012 НТКУ продала за 82 млн грн

28 Грудня 2011
13050
28 Грудня 2011
12:04

Субліцензію на трансляцію Євро-2012 НТКУ продала за 82 млн грн

13050
Субліцензію на трансляцію Євро-2012 НТКУ продала за 82 млн грн

Завдяки частковому продажу прав на трансляцію Євро-2012 Національна телекомпанія України зменшила навантаження на видаткову частину державного бюджету більше ніж на 82 млн грн. Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

 

Нагадаємо, канали «Україна» і «Футбол» придбали субліцензію на показ матчів Євро-2012 в Україні.

 

Раніше віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков у коментарі газеті «Сегодня» назвав вартість ліцензії на Євро-2012 для НТКУ: $12 млн. Він зазначив: «Я сказал руководству канала: мы эти права оплачивать не будем, потому что нельзя покупать их за деньги налогоплательщиков. И предложил реализовать их хотя бы по себестоимости коммерческим каналам, которые захотят показывать Евро-2012».

 

Як повідомляла ТК, сама НТКУ перший платіж за права показу матчів здійснила у березні. У відповідь на запит «Детектор медіа» голова Національного агентства з питань підготовки та проведення Євро-2012 Володимир Ковалевський сказав, що платіж був здійснений 28 березня 2011 року.

 

За словами Єгора Бенкендорфа, у 2011 році телекомпанії завдяки співпраці з урядом також вдалося сплатити борги перед Європейською мовною спілкою (EBU) на суму 30,2 млн грн.

 

НТКУ також оплатила послуги з трансляції телепрограм у повному обсязі (53,8 млн грн) і «ліквідувала заборгованість, яка виникла перед підприємствами зв'язку у 2007-2009 роках, на суму 10,8 млн грн», - повідомив гендиректор телекомпанії.

 

Цього року телекомпанія розпочала технічне переоснащення. «НТКУ перейшла на мовлення з аналогового формату PAL у цифровий SDI, завдяки чому різко покращилася якість сигналу. Було створено комплекси з використанням серверних технологій для цілодобової трансляції цифрового каналу «Перший» з метою його розповсюдження територією України у форматі DVB-T2 та через супутник. Створено спеціалізований комплекс з 6-х коментаторських місць для коментаторського супроводу у прямому ефірі та на запис. Створено і повністю обладнано три нові апаратні нелінійного монтажу. Було забезпечене мовлення НТКУ в ІР-форматі у мережі Інтернет», - наголошує пан Бенкендорф, підсумовуючи результати діяльності компанії у 2011 році.

 

Як зазначив Єгор Бенкендорф, у 2012 році канал отримає автоматизовану  ефірну апаратну на 4 канали з можливістю роботи у форматі SD/HD за безстрічковою технологією та систему довготермінового архівування відеоматеріалів на 30,000 годин з можливістю збільшення обсягів зберігання, «яка дозволить врятувати від знищення тисячі годин відзнятого і змонтованого відео».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13050
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду