Працівники «Амстору» судяться з журналістом за публікацію відео без дозволу

18 Січня 2012
9338
18 Січня 2012
19:33

Працівники «Амстору» судяться з журналістом за публікацію відео без дозволу

9338
Працівники «Амстору» судяться з журналістом за публікацію відео без дозволу

Співробітники мережі супермаркетів «Амстор» у Донецьку судяться з журналістом Павлом Колесником. Вони звинувачують його в публікації в блозі pauluskp.livejournal.com фото- та відеоматеріалів, на яких вони зафіксовані, без їхнього дозволу. Про це «Детектор медіа» повідомив член донецького «Демократичного альянсу» Євген Семехін, який висвітлює процес.

 

Сьогодні, 18 січня, відбулося чергове судове засідання, яке було перенесено на 3 лютого.

 

Як розповів Євген Семехін, передумовами до позову стали рейди супермаркетами Донецька, які проводила у 2011 році неформальна громадська ініціатива «Україна без холопів» з метою виявлення продажу простроченої продукції. Після візиту до супермаркету «Амстор» у червні 2011 року блогери оприлюднили фото й відео, на яких, зокрема, було зафіксовано працівників супермаркету.

 

Співробітники «Амстору» (охоронці, продавці, прибиральниці) подали до суду на журналіста Павла Колесника за поширення їхніх зображень без їхнього дозволу.

 

Як розповів «Детектор медіа» адвокат і представник Павла Колесника Дмитро Коробко, працівники «Амстору» стверджують, що саме панові Колеснику належить блог pauluskp.livejournal.com, де були оприлюднені вищезгадані фото- та відеоматеріали. Позивачі просять суд зобов'язати Павла Колесника видалити матеріали зі сторінки блогу, а також припинити їхнє поширення «будь-якою особою».

 

Журналіст і його адвокат спростовують причетність до блогу. «Невідомо, звідки вони взяли, що цей блог належить Павлу Колеснику і що це саме він розповсюдив матеріали», - наголошує адвокат Дмитро Коробко.

 

За словами пана Коробка, на судовому засіданні 18 січня позивачі просили суд витребувати у ТОВ «Український тиждень» (журнал «Український тиждень») відомості про повні прізвище, ім'я та по батькові автора статті «Україна без холопів: у Донецьку набирає обертів неформальний рух із захисту прав споживачів», а в ТОВ «Телестудія "Служба інформації"» (телеканал НТН) - про прізвища, імена та по батькові відповідальних за випуск телесюжету про діяльність журналістів, що проводили рейди, - для подальшого виклику цих осіб як свідків.

 

Відповідачі ж, своєю чергою, просили викликати до суду працівників ТОВ «Амстор» як свідків.

 

Суддя Київського районного суду Донецька Сергій Шликов задовольнив ці клопотання сторін про залучення додаткових доказів у справі та виклик свідків і переніс засідання на 3 лютого.

 

Присутні на засіданні повідомили «Детектор медіа», що відеозйомку в суді було дозволено, однак сторону позивачів на їхнє прохання суд знімати заборонив.

 

У піар-службі «Амстору» «Детектор медіа» сказали, що позиція мережі супермаркетів викладена в позовних вимогах співробітників.

 

Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9338
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
споживач
4483 дн. тому
Ради прбыли готовы отравить любого. бойкот - это правильное решение. Пусть у них там все згниет.
Дядя Вова
4486 дн. тому
Лучшей "рекламы" Амстор себе придумать не мог! ) Где лежит видео? Надо всем каналам показать
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду