detector.media
23.01.2012 18:17
Міліція проводить перевірку побиття журналістів у донецькому супермаркеті
Співробітники міліції зареєстрували заяви журналістів та відправили їх на судово-медичну експертизу

За фактом конфлікту між журналістами та працівниками донецького супермаркету міліцією проводиться перевірка, повідомляє прес-служба Донецького міського управління ГУМВС України в Донецькій області.

 

Співробітники Ленінського райвідділу міліції зареєстрували заяви від усіх журналістів, також видали їм направлення на судово-медичну експертизу. Постраждалим було викликано швидку медичну допомогу.

 

Нагадаємо, 23 січня в одному з донецьких супермаркетів «Сокіл» охоронці побили журналістів за спробу зняти фото і відео простроченої продукції. Постраждали кореспондент «Українського тижня» Богдан Буткевич і фотографа цього видання Андрій Ломакін, а також журналіст Павло Колесник і громадський діяч Станіслав Федорчук.

 

Міліція отримала повідомлення про те, що в магазині «Сокіл» у Ленінському районі міста Донецька стався конфлікт між журналістами та співробітниками супермаркету.

 

«На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що конфлікт розгорівся, коли група журналістів з п'яти осіб, серед яких журналісти видання "Український тиждень", кореспондент донецької редакції газети "Комсомольська правда в Украине", а також адвокат і представник громадської організації почали проводити фото- та відеозйомку продукції в торгівельному залі», - йдеться в повідомленні прес-служби Донецького МУ ГУМВС.

 

Згідно з інформацією міліції, адміністратор магазина попередив журналістів, що в них відео- та фотозйомка заборонені, проте активісти заявили, що це суперечить вітчизняному законодавству. У результаті охоронці магазину почали виводити молодих людей з торгівельного залу, унаслідок чого троє журналістів отримали тілесні ушкодження.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY