У Пакистані вбито журналіста «Голосу Америки»

18 Січня 2012
8843
18 Січня 2012
12:01

У Пакистані вбито журналіста «Голосу Америки»

8843
У Пакистані вбито журналіста «Голосу Америки»
У мечеті на північному заході Пакистану бойовики вбили пакистанського журналіста Мукаррама Хан Атіфа, який співпрацював з радіостанцією «Голос Америки», пише DT.ua.

43-річний Мукаррама Атіф був застрелений під час молитви в мечеті свого рідного міста Шабкадар за 30 кілометрів на північ від Пешавара.

Журналіст був працівником місцевої радіостанції Deewa і постійно співпрацював з відділом радіомовлення радіостанції «Голос Америки».

«Двоє нападників під'їхали до мечеті на мотоциклі, відкрили вогонь по Атіфу, а потім зникли», - сказав поліцейський офіцер Захір Шах. Він також додав, що дістав поранення мулла, котрий читав молитву.

За інформацією пакистанських ЗМІ, за загибеллю журналіста стоять таліби, які погрожували йому за те, що він співпрацював з американською радіостанцією.

За оцінками організації «Репортери без кордонів», Пакистан вважається найнебезпечнішою країною для працівників ЗМІ - у 2011 році тут було вбито не менше восьми (за інформацією низки джерел - десять) журналістів.

Загибель Мукаррама Атіфа стала першим убивством журналіста в Пакистані цього року, зазначає видання.

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8843
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду