У Перу утретє за рік загинув журналіст

17 Вересня 2011
7341
17 Вересня 2011
16:35

У Перу утретє за рік загинув журналіст

7341
У Перу утретє за рік загинув журналіст

Перуанський тележурналіст Хосе Окендо Рейєс, який розслідував на місцевому рівні корупційні справи, загинув на порозі власного дому у муніципалітеті Пуебло Нуево на півдні країни, повідомили 16 вересня Репортери без кордонів (RSF). Невідомий нападник на мотоциклі, якого супроводжували двоє поплічників, п'ять разів вистрелив в нього з близької відстані. Син доправив тяжко пораненого батька до шпиталю, де той одразу помер.

 

Рейєс був продюсером і ведучим програми „Без кордонів" на BTV Canal 45, в якій критикував, зокрема, контракти, укладені муніципалітетом, та фінансові махінації за участі мера.

 

У вересні, нагадують „Репортери без кордонів",  у м. Касма за схожих обставин загинув директор програми місцевої телевізійної станції Педро Альфонсо Флорес Сільва. А в травні у м. Віру було вбито під час ланчу ведучого радіо  Хуліо Кастільйо Нарваеса

 

«Боротьба з безкарністю за вбивства журналістів, - відзначають RSF, - має ключове значення для майбутнього журналістики та новинних медіа в Перу, так само як і декриміналізація правопорушень з боку преси». У зв'язку з цим Репортери без кордонів приєдналися до вимоги перуанського Інституту преси і суспільства  (IPYS) та до інших національних громадських організацій негайно звільнити Пауля Гарая Раміреса - продюсера Visión 47 TV та  кореспондента Radio La Exitosa, який відбуває нині 18-місячний тюремний термін за звинуваченням у дифамації судді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7341
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду