У Греції одного журналіста вбили, а в Мексиці четверо пропали безвісти

28 Липня 2010
15550
28 Липня 2010
14:17

У Греції одного журналіста вбили, а в Мексиці четверо пропали безвісти

15550
У Греції одного журналіста вбили, а в Мексиці четверо пропали безвісти

Головний редактор місцевої газети Thema 98.9 37-літній Сократіс Гіоліас був застрелений біля свого будинку в Афінах на минулому тижні. Журналіст отримав 16 вогнепальних поранень. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Бі-бі-сі.

 

Грецьке ультраліве радикальне угрупування, яке називає себе «Сектою революціонерів» взяла на себе відповідальність за вбивство Сократіса Гіоліса.

 

За словами поліції, заяву екстремістів було отримано редакцією однією з афінських газет, - пише Радіо Свобода. У ній також містяться погрози на адресу ще кількох грецьких журналістів та видавців.

 

Також у Мексиці два оператора, кореспондент телесітки Multimedios television та репортер газети El Vespertino пропали безвісти. Про це пише Утро.ua. з посиланням на Associated press. Вони зникли в районі Лагуна, який включає в себе штат Дуранго та частину сусіднього штату Коауіла.

 

Трьох журналістів було захоплено 26 липня, коли вони намагалися зловити машину на автотрасі. За словами представників Національної комісії з прав людини у Мексиці, така тактика часто використовується наркокартелями. Четвертого схватили наступної ночі.

 

27 липня комісія звернулася до уряду по допомогу у пошуках представників ЗМІ: «Журналісти стали більш уразливі при виконанні своєї роботи, оскільки напади на них недостатньо розслідуються», - йдеться у їхній заяві.

 

Зазначимо, що в Греції за останні 20 років це було перше вбивство журналіста, а в Мексиці тільки за останній рік вбили близько 7 репортерів, а також багато представників ЗМІ отримали погрози з боку наркокартелів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15550
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду