ICTV закрив дитячу програму Лірника Сашка?

9 Грудня 2011
8963
9 Грудня 2011
12:50

ICTV закрив дитячу програму Лірника Сашка?

8963
Автору повідомили, що програма не виходитиме, але прес-служба обіцяє її відновлення в ефірі
ICTV закрив дитячу програму Лірника Сашка?

Телеканал ICTV закрив дитячу програму Лірника Сашка «Світанок». Цю інформацію «Детектор медіа» особисто підтвердив автор проекту Олександр Власюк (Лірник Сашко).

 

«Мені подзвонили з каналу і сказали, що прийнято рішення, що програма більше не виходить. Я запитав: чому. Мені відповіли "Ну от, була думка". Я не можу казати, що це політика, може, це рейтинг поганий, можливо, програма погана. Але якщо вона в "Телетріумфі" вийшла у фінал, то явно не погана. Головне, що це єдина дитяча програма в Україні, яка була українською», - говорить пан Власюк.

 

Водночас у прес-службі ICTV «Детектор медіа» повідомили, що «програму "Світанок" призупинено з технічних причин. Скоро вона знову з'явиться в ефірі каналу ICTV».

 

Однак Олександр Власюк каже, що про те, що програма не виходитиме, його повідомили наприкінці листопада: «Ті програми, які були записані, їх вистачало до 5 грудня. Але остання програма вийшла 1 грудня».

 

На запитання, чи мав пан Власюк розмову з цього приводу з керівництвом, він відповів, що керівництво не виходить з ним на зв'язок. «Мені подзвонили з бухгалтерії, щоб я прийшов, у мене трудової книжки там немає все одно, бо я там за тимчасовим договором працював, - каже він. - У мене була думка піти до керівництва, але це дуже принизливо насправді, я ж не жебрак якийсь. Я прийшов сам, робив цю програму. Затрат там було нуль цілих, нуль десятих. Я розумію, якби зняли рейтингову програму, а натомість поставили рейтингову...».

 

«У мене немає якоїсь образи фінансової, справа була в ідеї, - додає він. - Погано те, що оскільки програма розкручена, багато листів на цей час приходить. Свята ідуть: і Миколая, і Новий рік - і в мене в машині купа листів лежить дитячих, мені шкода цих дітей. Канал має слоган "Канал з чоловічим характером". У цій ситуації він і справді проявив характер...».

 

Як уточнив пан Власюк, він намагатиметься пропонувати програму іншим каналам.

 

Нагадаємо, програма «Світанок» виходила з понеділка по п'ятницю о 5:20.

 

Зазначимо, що на сайті «Майдан» уже розгорнулася громадська акція на захист проекту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8963
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
4528 дн. тому
А на место программы поставят какую нибудь чернуху типо ТОП-100 или Провокатора мол типо, смотрите детки!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду