Арешти журналістів на виборах у Росії: білоруські журналісти підтримали російських колег

9 Грудня 2011
14429
9 Грудня 2011
11:26

Арешти журналістів на виборах у Росії: білоруські журналісти підтримали російських колег

14429
Арешти журналістів на виборах у Росії: білоруські журналісти підтримали російських колег

Громадське об'єднання «Білоруська асоціація журналістів» (БАЖ) «рішуче засуджує» дії російських силових структур щодо журналістів, які висвітлювали акції протесту проти результатів парламентських виборів у Російській Федерації. Про це йдеться в заяві БАЖ.

 

БАЖ нагадує, що протягом останніх днів у Москві був побитий кореспондент газети «Коммерсантъ» Олександр Черних, затримані кореспондент «Новой газеты» Олена Костюченко, оглядач сайту Gazeta.ru Божена Ринська, репортер телеканалу «Дождь» Ілля Васюнін, кореспондент Reuters Дарія Корсунська, кореспондент Forbes Олексій Каменський, кореспондент газети «Известия» Євгеній Єршов, кореспондент «Эха Москвы» Олексій Борзенко, незалежний блогер Ілля Варламов.

 

«Білоруським журналістам і членам БАЖ добре знай мова така схема "роботи" з представниками засобів масової інформації. В останні роки під час вуличних акцій у Білорусі журналістів регулярно затримують, б'ють, саджають у тюрми, ламають їм техніку», - йдеться в заяві БАЖ.

 

За цим насильством щодо преси, на думку білоруських журналістів, проглядається спільна мета - завадити громадянам Росії, Білорусі і за кордоном побачити і почути, що відбувається насправді.

 

БАЖ підтримує вимогу Спілки журналістів Росії про ефективне розслідування фактів масових затримань і побиттів журналістів та поділяє оцінки міжнародних організацій (Комітету захисту журналістів, «Репортерів без кордонів» і Human Rights Watch), а також закликає журналістів якомога ширше висвітлювати події в Росії, загострюючи увагу на порушеннях професійних прав своїх колег.

 

Нагадаємо, що під час мітингу на Тріумфальній площі в Москві постраждав також і власний кореспондент телеканалу «Інтер» Веніамін Трубачов

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14429
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4521 дн. тому
"Ера Каддафі продовжилася Ерою Путіна" Якщо під час лівійської революції радіо Ера-fm вустами свого міжнародного оглядача Сергія Каратаєвського підтримувало полковника Каддафі, то зараз, коли мітингує російська опозиція, захищає Путіна... http://spetskor.dp.ua/art_1464.php
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду