Кореспондент «Інтера» постраждав під час мітингу в Москві

8 Грудня 2011
21260
8 Грудня 2011
11:46

Кореспондент «Інтера» постраждав під час мітингу в Москві

21260
Кореспондент «Інтера» постраждав під час мітингу в Москві

Під час мітингу на Тріумфальній площі в Москві постраждав власний кореспондент телеканалу «Інтер» Веніамін Трубачов. Про це пише «ЖурДом».

 

Як повідомив виданню пан Трубачов, знімальна група «Інтера» працювала на Тріумфальній площі, де відбувався несанкціонований мітинг опозиції.

 

«У розпал мітингу ми потрапили між двох груп російського ОМОНу, коли один з учасників акції вигукнув антипутінське гасло, правоохоронці почали проводити жорстке затримання. У цей момент оператор Олег Невядомський знімав цю сцену, я стояв позаду, щоб його скеровувати і страхувати, оскільки він дивився в камеру і не міг бачити того, що відбувається по боках. У цей момент поліція почала з натовпу витягувати ще одну людину. Все було дуже жорстко і так вийшло, що мене штовхнули на автобус, я вдарився об нього головою, після чого поліцейський вдарив дубинкою мене по спині», - розповів журналіст.

 

Він відзначив, що звернув увагу поліцейського на те, що є журналістом і перебуває на роботі, однак на це почув відповідь: «Нас це не хвилює».

 

«Ця зйомка завершилася для мене великим синцем на спині», - додав він.

 

За словами Веніаміна Трубачова, якщо 4 грудня, в день виборів, на Тріумфальній площі поліція намагалася діяти акуратно, то 6 грудня поліція поводилася набагато агресивніше, ніхто не намагався розбиратися, і журналістів пресували так само, як і самих демонстрантів.

 

Нагадаємо, 6 грудня в Москві та Санкт-Петербурзі відбулися масові акції протесту опозиції проти результатів парламентських виборів у Росії. Серед понад 600 арештованих демонстрантів - провідний опозиційний блогер Олексій Навальний. Серед затриманих журналістів, які висвітлювали протести, -  Ілля Барабанов («Новое время»), Євген Єршов («Известия»), Олександр Борзенко («Эхо Москвы»), Ілля Васюнін («Дождь»), Олексій Каменський (Forbes), Олександр Черних («Коммерсантъ»), блоґер і фоторепортер Ілля Варламов, кореспонденти Reuters і агентства Bloomberg. Олександра Черних після затримання побив один з омонівців в автозаку.

 

Спілка журналістів Росії вимагає розслідувати всі «ганебні випадки» затримань і побиття журналістів, які виконували свої професійні обов'язки під час акцій протесту опозиції, що проходили в Москві.

 

Міжнародні організації засудили арешти журналістів на виборах у Росії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду