Арешти журналістів на виборах у Росії: Спілка журналістів вимагає розслідування

7 Грудня 2011
12837
7 Грудня 2011
11:40

Арешти журналістів на виборах у Росії: Спілка журналістів вимагає розслідування

12837
Арешти журналістів на виборах у Росії: Спілка журналістів вимагає розслідування

Спілка журналістів Росії вимагає розслідувати всі «ганебні випадки» затримань і побиття журналістів, які виконували свої професійні обов'язки під час акцій протесту опозиції, що проходили в Москві. Про це йдеться в заяві спілки.

 

«Масові затримання і побиття журналістів, які виконували свої професійні обов'язки під час акцій протесту опозиції, що проходили в Москві, вважаємо спробою заткнути суспільству рот, залякати його, продемонструвати силу і можливість відкрито і безкарно порушувати Закон», - йдеться в заяві.

 

«Вимагаємо ефективного розслідування всіх цих ганебних випадків, віддання під суд як тих, хто виконував злочинні накази, так і тих, хто віддавав їх», - наголошують у спілці.

 

Також Спілка журналістів Росії наполягає на тому, щоб представники журналістської спільноти призупинили своє членство в Громадських радах при органах внутрішніх справ і прокуратури, до того як їхня вимога не буде виконаною.

 

Водночас спілка висловлює співчуття всім колегам, які стали жертвами «поліцейського свавілля».

 

Нагадаємо, 6 грудня в Москві та Санкт-Петербурзі відбулися масові акції протесту опозиції проти результатів парламентських виборів у Росії. Серед понад 600 арештованих демонстрантів - провідний опозиційний блогер Олексій Навальний. Серед затриманих журналістів, які висвітлювали протести, -  Ілля Барабанов («Новое время»), Євген Єршов («Известия»), Олександр Борзенко («Эхо Москвы»), Ілля Васюнін («ДождьТБ»), Олексій Каменський (Forbes), Олександр Черних («Коммерсантъ»), блоґер і фоторепортер Ілля Варламов, кореспонденти Reuters і агентства Bloomberg. Олександра Черних після затримання побив один з омонівців в автозаку.

 

Поліція звільнила більшість журналістів майже відразу, пересвідчившись, що вони працівники медіа. Однак Олексій Каменський -  редактор російського видання Forbes - і досі перебуває під вартою. Як і Олексій Навальний, якого звинуватили у відмові виконувати вказівки поліції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12837
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду