У Росії журналістів закликають ходити на мітинги з «мітками»

7 Грудня 2011
9815
7 Грудня 2011
10:59

У Росії журналістів закликають ходити на мітинги з «мітками»

9815
У Росії журналістів закликають ходити на мітинги з «мітками»

Союз журналістів Москви та Громадська рада при ГУ МВС попередили ЗМІ про відповідальність при висвітленні подій, пов'язаних з вуличними акціями в столиці. Про це йдеться в їхній спільній заяві, пише «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс».

 

Звернення підписали глава Спілки журналістів Москви Павло Гусєв (главред «МК») і глава Громадської ради при ГУ МВС по Москві Ольга Костіна.

 

«Ми вважаємо за необхідне нагадати нашим колегам про принципову важливість об'єктивного підходу до відображення ситуації з боку ЗМІ. Суб'єктивність, політична ангажованість, нестриманість, спотворення фактів можуть призвести до вибухонебезпечної ситуації в суспільстві», - наголошується у зверненні.

 

На думку авторів листа, відповідальність може бути покладена на журналістів. Автори заяви зазначили, що Спілка журналістів Москви і МВС розробили спеціальну атрибутику для журналістів на випадки масових протестів, зокрема, бейджі, посвідчення, жилети: «Ми з жалем звертаємо увагу професійного співтовариства на те, що деякі журналісти нехтують досягнутими раніше домовленостями, не тільки наражаючи на небезпеку собі, але і ставлячи в скрутну ситуацію правоохоронні структури».

 

Як писала «Детектор медіа», в ході акцій протесту в Москві та Санкт-Петербурзі 6 грудня співробітники поліції затримали кількох журналістів. Більшість з них звільнили майже відразу, пересвідчившись, що вони працівники медіа. Однак Олексій Каменський -  редактор російського видання Forbes - і досі перебуває під вартою. Як і Олексія Навального, його звинуватили у відмові виконувати вказівки поліції.

 

У Москві під час акції опозиції на Тріумфальній площі був затриманий і побитий журналіст газети «Коммерсант» Олександр Черних, що виконував редакційне завдання. Не виключено, що журналіст подасть в суд на поліцейських.

 

Міжнародна організація Комітет захисту журналістів (CPJ) засудила арешти репортерів, фоторепортерів і блоґерів у Москві.

 

Всього за участь у несанкціонованій масової акції в центрі Москви поліцейські затримали близько 300 осіб.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9815
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду