detector.media
07.12.2011 11:40
Арешти журналістів на виборах у Росії: Спілка журналістів вимагає розслідування

Спілка журналістів Росії вимагає розслідувати всі «ганебні випадки» затримань і побиття журналістів, які виконували свої професійні обов'язки під час акцій протесту опозиції, що проходили в Москві. Про це йдеться в заяві спілки.

 

«Масові затримання і побиття журналістів, які виконували свої професійні обов'язки під час акцій протесту опозиції, що проходили в Москві, вважаємо спробою заткнути суспільству рот, залякати його, продемонструвати силу і можливість відкрито і безкарно порушувати Закон», - йдеться в заяві.

 

«Вимагаємо ефективного розслідування всіх цих ганебних випадків, віддання під суд як тих, хто виконував злочинні накази, так і тих, хто віддавав їх», - наголошують у спілці.

 

Також Спілка журналістів Росії наполягає на тому, щоб представники журналістської спільноти призупинили своє членство в Громадських радах при органах внутрішніх справ і прокуратури, до того як їхня вимога не буде виконаною.

 

Водночас спілка висловлює співчуття всім колегам, які стали жертвами «поліцейського свавілля».

 

Нагадаємо, 6 грудня в Москві та Санкт-Петербурзі відбулися масові акції протесту опозиції проти результатів парламентських виборів у Росії. Серед понад 600 арештованих демонстрантів - провідний опозиційний блогер Олексій Навальний. Серед затриманих журналістів, які висвітлювали протести, -  Ілля Барабанов («Новое время»), Євген Єршов («Известия»), Олександр Борзенко («Эхо Москвы»), Ілля Васюнін («ДождьТБ»), Олексій Каменський (Forbes), Олександр Черних («Коммерсантъ»), блоґер і фоторепортер Ілля Варламов, кореспонденти Reuters і агентства Bloomberg. Олександра Черних після затримання побив один з омонівців в автозаку.

 

Поліція звільнила більшість журналістів майже відразу, пересвідчившись, що вони працівники медіа. Однак Олексій Каменський -  редактор російського видання Forbes - і досі перебуває під вартою. Як і Олексій Навальний, якого звинуватили у відмові виконувати вказівки поліції.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY