Олена Кондратюк поскаржиться в Генпрокуратуру і Нацраду на луганську рекламу Євразійського союзу

24 Листопада 2011
12766
24 Листопада 2011
14:18

Олена Кондратюк поскаржиться в Генпрокуратуру і Нацраду на луганську рекламу Євразійського союзу

12766
Олена Кондратюк поскаржиться в Генпрокуратуру і Нацраду на луганську рекламу Євразійського союзу

Голова підкомітету з питань реклами парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Кондратюк висловлює стурбованість з приводу трансляції на луганських телеканалах рекламного ролика Євразійського союзу, у якому декілька пар рук спочатку руйнують пазл у вигляді карти України, Росії, Білорусії та Казахстану, а потім його збирають під нав'язливим лого Євразійського Союзу.

 

У рекламному ролику присутні державний символ України - державний прапор, а також державні символи інших держав, що є порушенням вимог статті 8 закону «Про рекламу», наголошує народний депутат. «Більше того, цілком зрозуміло, що місцева влада, яка представляє Партію регіонів і президента України, мовчазно схвалює цю рекламну компанію, раз погодилась з такою трансляцією», - вважає пані Кондратюк.

 

Окрім рекламного ролику, у місті Луганську на носіях зовнішньої реклами розміщено рекламу Євразійського союзу також без дотримання вимог чинного закону «Про рекламу», додає депутат.

 

«Як голова підкомітету Верховної Ради з питань реклами я змушена звернутися до Генпрокуратури України, Держінспекції України з питань захисту прав споживачів та до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням згадати, що вони представляють державу Україна і мають дбати про її захист, і, звичайно, зобов'язані дати правову оцінку фактам прояву недобросовісної реклами та вжити відповідних заходів» - повідомила Олена Кондратюк.

 

Як писала «Детектор медіа», на двох луганських телеканалах рекламують пропоновану Росією ідею Євразійського союзу. Також у місті розміщено близько 20 іміджевих білбордів із відповідними зображеннями. Нагадаємо, що місцеве мовлення в Луганську ведуть канали ЛКТ, ЛОТ та ІРТА.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12766
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ruleps
4546 дн. тому
Ну тогда, давйте уберем все программы-ролики про ЕС, ведь это точно такая же реклама, но уже ЕС.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду