detector.media
24.11.2011 14:18
Олена Кондратюк поскаржиться в Генпрокуратуру і Нацраду на луганську рекламу Євразійського союзу

Голова підкомітету з питань реклами парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Кондратюк висловлює стурбованість з приводу трансляції на луганських телеканалах рекламного ролика Євразійського союзу, у якому декілька пар рук спочатку руйнують пазл у вигляді карти України, Росії, Білорусії та Казахстану, а потім його збирають під нав'язливим лого Євразійського Союзу.

 

У рекламному ролику присутні державний символ України - державний прапор, а також державні символи інших держав, що є порушенням вимог статті 8 закону «Про рекламу», наголошує народний депутат. «Більше того, цілком зрозуміло, що місцева влада, яка представляє Партію регіонів і президента України, мовчазно схвалює цю рекламну компанію, раз погодилась з такою трансляцією», - вважає пані Кондратюк.

 

Окрім рекламного ролику, у місті Луганську на носіях зовнішньої реклами розміщено рекламу Євразійського союзу також без дотримання вимог чинного закону «Про рекламу», додає депутат.

 

«Як голова підкомітету Верховної Ради з питань реклами я змушена звернутися до Генпрокуратури України, Держінспекції України з питань захисту прав споживачів та до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням згадати, що вони представляють державу Україна і мають дбати про її захист, і, звичайно, зобов'язані дати правову оцінку фактам прояву недобросовісної реклами та вжити відповідних заходів» - повідомила Олена Кондратюк.

 

Як писала «Детектор медіа», на двох луганських телеканалах рекламують пропоновану Росією ідею Євразійського союзу. Також у місті розміщено близько 20 іміджевих білбордів із відповідними зображеннями. Нагадаємо, що місцеве мовлення в Луганську ведуть канали ЛКТ, ЛОТ та ІРТА.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY