Петицію журналістів розглянуть на Міжвідомчій робочій групі

23 Листопада 2011
11552
23 Листопада 2011
17:02

Петицію журналістів розглянуть на Міжвідомчій робочій групі

11552
Петицію журналістів розглянуть на Міжвідомчій робочій групі

Звернення журналістських організацій до влади з вимогою розслідувати злочини проти журналістів та випадки перешкоджання їх професійній діяльності розглянуть на найближчому засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

На цьому ж засіданні петицію передадуть представникам Генеральної прокуратури та МВС «з пропозицією розглянути вимоги журналістів і надати відповіді по кожному з наведених випадків», повідомляє прес-служба президента Віктора Януковича.

 

Представники Адміністрації президента прийняли звернення. «Глава держави готовий зробити все необхідне, в межах своїх повноважень, щоб злочини проти журналістів об'єктивно розслідувалися. Віктор Янукович готовий розглядати пропозиції, щоб зробити роботу представників ЗМІ в Україні більш безпечною і комфортною. Одним із майданчиків для вироблення відповідних пропозицій за участю представників влади, правоохоронних органів і журналістської спільноти може стати Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, роботу якої координує прес-секретар президента Дарія Чепак», - заявив керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації АП Денис Іванеско.

 

Іванеско завіряє, що «Президент України Віктор Янукович зацікавлений в утвердженні в Україні свободи слова. Це неможливо без дотримання прав журналістів, і в першу чергу - органами влади; без об'єктивного розслідування порушення прав журналістів і скоєних проти них злочинів у зв'язку з професійною діяльністю».

 

За інформацією прес-служби Януковича, станом на 7.11.2011 року до Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів надійшло 109 звернень від представників ЗМІ щодо порушення їхніх прав чи скоєних злочинів. По розслідуванню кожного з них представники правоохоронних органів звітують на засіданні комісії.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 23 листопада під час Маршу українських журналістів проти безкарності представники ЗМІ передали президенту Віктору Януковичу петицію з вимогою розслідувати злочини проти своїх колег.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11552
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду